Τουταγχαμών η μεγάλη απάτη

Η κατάρα των φαραώ: η αληθινή ιστορία
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2003
ISBN:
9789600422603
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τουταγχαμών η μεγάλη απάτη
Τιμή εκδότη:€15,28
Η τιμή μας: €13,75
Τουταγχαμών η μεγάλη απάτη
Η ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών από τον Howard Carter και τον λόρδο Carnarvon το 1922 αποτελεί ίσως το γεγονός με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ιστορία των αρχαιολογικών ανασκαφών. Από τότε το ενδιαφέρον του κοινού στράφηκε ακόμη περισσότερο στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό.
Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έφερε στην επιφάνεια μια συναρπαστική ιστορία: ένας νεαρός φαραώ που ίσως δολοφονήθηκε, μια αμφιλεγόμενη βασιλική εξουσία, πλούτος, δολοπλοκία, μυστήριο. Οι θάλαμοι του τάφου, με σωρούς από ανεκτίμητα χρυσά αντικείμενα, και το ιερό του νεαρού βασιλιά, που διατηρήθηκε για χιλιάδες χρόνια, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι ενός ρομαντικού θρύλου. Οι δύο άνδρες, ο Carter και ο Carnarvon, αντιμετωπίστηκαν ως ήρωες. Πρόκειται όντως για ένα θρυλικό κατόρθωμα ή για μια τολμηρή απάτη;
Το αποκαλυπτικό αυτό βιβλίο του Τζέραλντ Ο' Φάρελ αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα ο Howard Carter και ο λόρδος Carnarvon είχαν ανακαλύψει τον τάφο του Τουταγχαμών αρκετά χρόνια πριν το ανακοινώσουν επισήμως. Αφού τον λεηλάτησαν, καταστρέφοντας μάλιστα κάποια αντικείμενα για να δώσουν την εντύπωση πως ο τάφος είχε συληθεί κατά την αρχαιότητα, τον σφράγισαν ξανά και κάλεσαν τα ΜΜΕ να έρθουν στον τάφο και να τους χαρίσουν έτσι μια θέση στην ιστορία. Πού κρύβεται η αλήθεια και πού η απάτη; Το σίγουρο είναι ότι ο Carter και ο Carnarvon κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν από τους μεγαλύτερους μύθους όλων των εποχών.
Τίτλος βιβλίου:Τουταγχαμών η μεγάλη απάτη
Υπότιτλος βιβλίου:Η κατάρα των φαραώ: η αληθινή ιστορία
Τίτλος πρωτότυπου:The Tutankhamun Deception
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:O' Farrell, Gerald (Συγγραφέας)
Μίχα, Ευνίκη (Μεταφραστής)
ISBN:9789600422603
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2003
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες