Ο λόγος στην οικονομία

Η ορολογική προσέγγιση στους λόγους του Ξενοφώντα Ζολώτα
Εκδότης:
Σιδέρης Ι.
Έτος:
2003
ISBN:
9789600802801
Σελίδες:
156
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο λόγος στην οικονομία
Τιμή εκδότη:€13,40
Η τιμή μας: €12,06
στο καλάθι
Ο λόγος στην οικονομία
Ο λόγος που εκφώνησε ο Ξενοφών Ζολώτας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με ελληνικούς όρους στην αγγλική γλώσσα, στο τέλος της δεκαετίας του 1950 είναι ένας λόγος για να παρακολουθούμε την οικονομία, τα πορίσματα της επιστήμης αλλά και τη μορφή και το μέσο διάδοσης των απόψεών του. Ο λόγος αυτός προχωρά λίγο περισσότερο. Έχει κατακτήσει την αυθεντία μέσα από τη συνέπεια, την εμβρίθεια και την προσφορά και το συγκρητισμό. Ίσως έχει υλοποιήσει την αριστοτελική "ενδελέχεια", ως την εκπλήρωση του σκοπού πραγμάτωσης της ύπαρξής του.
Το βιβλίο αυτό, με τίτλο "Ο λόγος στην οικονομία", παρουσιάζει όψεις γλωσσολογίας, πτυχές οικονομίας, παραστάσεις προσωπικότητας αλλά και αποτελεί μια αμιγή παρακαταθήκη για την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας για την οποία υπάρχει "λόγος", ίσως και "ο λόγος". Η σύνδρομη τροχιά του κειμένου και των όρων στις δύο γλώσσες καθιστούν τη μονογραφία αυτή σημείο αναφοράς για φοιτητές γλώσσας και οικονομίας, για επιστήμονες του λόγου, για γλωσσομαθείς και μεταφραστές, για τους επαγγελματίες της επικοινωνίας και της ηλεκτρονικής πληροφορίας, αλλά και κάθε συνειδητό πολίτη.
Ο καθηγητής Ζολώτας είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που συνέβαλε σε πολλές από τις διαφοροποιητικές λεπτομέρειες εξέλιξης της χώρας και της οικονομικής σκέψης παγκόσμια από τις αρχές του αιώνα, με τις μεταμορφώσεις και τη δυναμική της εποχής μας, μέσα από ένα προηγμένο μυαλό με προωθημένες καινοτομικές σκέψεις και αρχές.
Τίτλος βιβλίου:Ο λόγος στην οικονομία
Υπότιτλος βιβλίου:Η ορολογική προσέγγιση στους λόγους του Ξενοφώντα Ζολώτα
Εκδότης:Σιδέρης Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Κατερινάκης, Θεόδωρος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600802801
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες