Ιωσηφίνα Βοναπάρτη

Βιογραφία
Εκδότης:
Περίπλους
Έτος:
2003
ISBN:
9789608202610
Σελίδες:
290
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιωσηφίνα Βοναπάρτη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ιωσηφίνα Βοναπάρτη
"Είχα την τιμή να με παρουσιάσουν σε πολλές πριγκίπισσες του βασιλικού οίκου, αλλά ποτέ μου δεν είδα καμιά που να είναι η τέλεια προσωποποίηση της κομψότητας και του μεγαλείου. Από τη στάση του Ναπολέοντα κατάλαβα ότι κι εκείνος είχε την ίδια γνώμη", είπε η αριστοκράτισσα κυρία ντε Ρεμουζά μετά την τελετή στέψης της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη ως αυτοκράτειρας της Γαλλίας.
Θα κατάφερνε ο Κορσικανός στρατηγός χωρίς τη διορατικότητα, αλλά και την πλούσια και ασταθή ερωτική ζωή, της σαγηνευτικής και φιλόδοξης γυναίκας του να γίνει αυτοκράτορας;
Και αν το ισχυρό Βυζάντιο οφείλει μεγάλο μέρος από τη χιλιόχρονη δόξα του στη αυτοκράτειρα Θεοδώρα, γυναίκα με περιθωριακό παρελθόν, που με τη διορατικότητά της καθόριζε τη πολιτική του Ιουστινιανού, πολλά περισσότερα οφείλει η Γαλλία στην Ιωσηφίνα που στο πλάι του συζύγου της ένωσε το έθνος και το οδήγησε ξανά στην παλιά αυτοκατορική του αίγλη.
Με βάση την ερωτική και μη αλληλογραφία της Ιωσηφίνας με φίλους και γνωστούς της τότε προοδευτικής γαλλικής κοινωνίας, περνούν από μπροστά μας η Γαλλική Επανάσταση, οι νέες ιδέες, τα οράματα, η λαιμητόμος, τα πολιτικά πάθη της εποχής.
Τίτλος βιβλίου:Ιωσηφίνα Βοναπάρτη
Υπότιτλος βιβλίου:Βιογραφία
Τίτλος πρωτότυπου:Josephine Bonaparte
Εκδότης:Περίπλους
Συντελεστές βιβλίου:Wilson, Robert M. (Συγγραφέας)
Καούρας, Γιώργος Δ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789608202610
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες