Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες

Εκδότης:
Ποιότητα
Έτος:
2001
ISBN:
9789607803092
Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες
Τιμή εκδότη:€22,34
Η τιμή μας: €20,11
στο καλάθι
Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες
Στην Ελλάδα δεν µπόρεσαν οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας να δουν έγκαιρα την πραγµατικότητα µέσα και έξω από τα σύνορά µας και να διαµορφώσουν ένα εθνικό όνειρο που θα ενεργοποιούσε τα αποθέµατα δύναµης του ελληνισµού. .είξαµε αδυναµία να κατανοήσουµε ό,τι µας περιβάλλει. Δεν στοχαστήκαµε στρατηγικά.
Χωρίς να το καταλάβουµε, γυρίζουµε µαζί µε ένα τροχό που τον κινούν άλλοι. Υπάρχει σύγχυση και αβεβαιότητα για το τέρµα της πορείας που ακολουθούµε. Μας πνίγει η πολιτική µετριότητα, το µορφωτικό έλλειµµα, η αδυναµία να αντισταθούµε στις υπαγορεύσεις των συµµάχων µας. Αλλοτριωθήκαµε ως άτοµα και κοινωνία.
Είναι καιρός να επιστρέψουµε στην κοινωνία αξιών, στο πνεύµα της προσφοράς προς το σύνολο. Χωρίς τη σταύρωση του εαυτού µας δε θα αναστηθεί η χώρα.
Οι αδυναµίες του «εµείς», οι στόχοι της Δύσης και, κυρίως, των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, το γεωπολιτικό ανισοζύγιο µε την Τουρκία συντηρούν πρόβληµα εθνικής ασφάλειας. Η ουσία βρίσκεται στο ότι επιχειρείται να διακοπεί η ενότητα του ελληνισµού διαµέσου του Αιγαίου. Τα σύνορά µας και τα νόµιµα δικαιώµατά µας θα τα εξασφαλίσουµε εµείς, µε τη δική µας δύναµη. Επιλογή µας πρέπει να είναι το δίκαιον πράττειν, το καλώς πολιτεύεσθαι, το σωφρόνως ζειν και το µέχρι θανάτου µάχεσθαι τοις πολεµίοις. Μπορούµε να κρατήσουµε τα άροτρο στα χέρια µας βλέποντας µπροστά για µια νέα σπορά.
Στο βιβλίο µου αφηγούµαι, προβληµατίζοµαι, εκτιµώ και προτείνω για ζητήµατα µε τα οποία συναντήθηκα στην πολύχρονη θητεία µου στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάµεις.
Τίτλος βιβλίου:Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες
Εκδότης:Ποιότητα
Συντελεστές βιβλίου:Λυμπέρης, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607803092
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες