Σκοπευτήριο Καισαριανής η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας

Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2003
ISBN:
9789608229297
Σελίδες:
335
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Σκοπευτήριο Καισαριανής η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €31,50
Σκοπευτήριο Καισαριανής η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας
Η μνήμη για την Κατοχή όσο περνούν τα χρόνια αδυνατίζει. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που έζησαν το δρεπάνι της κατάκτησης της χώρας μας, από τους Γερμανοϊταλούς και Βούλγαρους, για δεκαετίες προσπαθούσαν να επουλώσουν τις πληγές, να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, να λειτουργήσουν τη Δημοκρατία, αλλά να καταγράψουν και τις μνήμες: τους νεκρούς, τους εκτελεσμένους, αυτούς που η οργανωμένη σιωπή σκέπαζε με το σάβανο της αγνόησης και της κακώς εννοουμένης συμφιλίωσης.
Μπήκαμε στον 21ο αιώνα και τα παιδιά μας και τα παιδιά τους δεν γνωρίζουν την αλήθεια κι εύκολα ξεστρατίζουν, γιατί οι εχθροί της πατρίδας ξαναγράφουν την ιστορία μας, όπως τους συμφέρει.
Ό,τι γράφτηκε κάποτε για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, για το Χαϊδάρι, το Κούρνοβο, το κολαστήριο της Μέρλιν, για τα μπλόκα των κατακτητών και των συνεργατών τους, για τους τιμημένους νεκρούς σκονίζονται στις βιβλιοθήκες ή παραποιούνται τα υλικά τους...
Με το βιβλίο του ο Γιάννης Γ. Κουβάς, έρχεται να σκύψει με αγάπη στις πηγές -έντυπες και προφορικές- , ν' ανασύρει τα λησμονημένα και τα πρωτοφανέρωτα, να μιλήσει απλά κι ανθρώπινα τόσο σ' αυτούς που ξέρουν αλλά και σε κείνους που δεν έζησαν και δεν άκουσαν.
[...]
Τίτλος βιβλίου:Σκοπευτήριο Καισαριανής η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Κουβάς, Γιάννης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608229297
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2003
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες