Η ζωή σε παρένθεση

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2003
ISBN:
9789608769502
Σελίδες:
255
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ζωή σε παρένθεση
Τιμή εκδότη:€15,89
Η τιμή μας: €14,30
στο καλάθι
Η ζωή σε παρένθεση
Το βιβλίο «Η ζωή σε παρένθεση» είναι ένα «σαβουάρ βιβρ» (savoir-vivre) για ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και συγγενείς ή φίλους ασθενών. Χωρίς σκληρότητα των κανόνων, αλλά με την απαλότητα των πιο ευγενών υποδείξεων. Η «ζωή σε παρένθεση» είναι η ζωή υπό προθεσμία. Σ' αυτή την κατάσταση η απόγνωση των ασθενών μπροστά στο θάνατο και η άκρως λεπτή θέση των άλλων τριών ομάδων του περιγύρου τους κάνει και τις τέσσερις ομάδες να βρίσκονται στο μέγιστο του πειρασμού για βάναυση συμπεριφορά, αλλά και στο μέγιστο της αναγκαιότητας για την πιο ειλικρινή τρυφερότητα. Η ανθρώπινη ψυχή βρίσκεται στα ακρότατα όρια της αναφλεξιμότητας. Κι αυτό το βιβλίο έρχεται σαν η πιο απαραίτητη πνευματική καταπραϋντική μορφίνη ν' απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο και των τεσσάρων ομάδων.
Καλύτερη περίληψη ο πίνακας περιεχομένων του. Το γράψιμό του, γράψιμο ταλαντούχου, που και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος είναι προικισμένος με σπάνια αγχίνοια και υψηλού βαθμού ευαισθησία στο να καταλαβαίνει τον άλλο και να τον βοηθάει με το πιο τρυφερό άγγιγμα, και σαν συγγραφέας έχει τη δύναμη και την τέχνη να πείθει με τον πιο ευγενή τρόπο, με μια πειθώ αξεπέραστη.
Ο μεταφραστής, γιατρός κι αυτός, που σαν άνθρωπος έπαιξε δύο μαζί ρόλους στο δράμα της "ζωής σε παρένθεση", του γιατρού και του συζύγου, βρίσκεται σε απόλυτη κοινωνία και σύμπνοια σφυγμού και ανάσας με τον συγγραφέα.
Αφού όλους μας, σχεδόν αναπόφευκτα, μας περιμένει μια βίωση των όσων βιώνει μια οποιαδήποτε από τις τέσσερις προειρημένες ομάδες, το βιβλίο είναι στον καθένα χρήσιμο όσο δεν υποψιάζεται κανείς, πριν το διαβάσει.
Δρ. Κωνσταντίνος Σιαμάκης
Τίτλος βιβλίου:Η ζωή σε παρένθεση
Τίτλος πρωτότυπου:La vie en parenthèses
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Moriceau, Michel (Συγγραφέας)
Χατζηπρίμος, Σωτήρης (Μεταφραστής)
ISBN:9789608769502
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2003
Σημείωση:Κεντρική διάθεση: Σωτήρης Χατζηπρίμος, τηλ.: 2310 699265 fax: 2310 23535 & εκδόσεις "Ζήτη".
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες