Ο πόλεμος των Μπους

Τα μυστικά μιας διαμάχης
Εκδότης:
Γραφές
Έτος:
2003
ISBN:
9789608281172
Σελίδες:
246
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο πόλεμος των Μπους
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
Ο πόλεμος των Μπους
Ο Eric Laurent επανεξετάζει τον ιρακινό φάκελο από την εποχή του πολέμου Ιράκ-Ιράν επί προεδρίας Ρέιγκαν. Καταπιάνεται με την ιστορία της οικογένειας Μπους, της "ήρεμης δυναστείας", και αποκαλύπτει τα διασταυρούμενα συμφέροντά τους με την οικογένεια Λάντεν.
Περιγράφει την τριακονταετή παρουσία των γερακιών στα κυβερνητικά κλιμάκια και καταγγέλλει την ωμά εκβιαστική εξωτερική πολιτική τους, την μόνιμη ανάγκη και τακτική των ΗΠΑ να κατασκευάζουν εχθρούς και να διατυμπανίζουν με τη χρήση βίας την αναπόφευκτη υπεροχή τους. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι συνομιλίες που έγιναν στο εσωτερικό των ΗΠΑ και ο διπλωματικός μαραθώνιος των Μπους και Σαντάμ με Ευρώπη, ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας και Αραβικό κόσμο.
Ο ειδικευμένος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, συγγραφέας των βιβλίων "Ο πόλεμος στον Κόλπο", "Η καταιγίδα της ερήμου", θέτει το πιο απλό ερώτημα που τα χείλη της πολιτικής δεν τόλμησαν να εκφράσουν: Αν ο πόλεμος ήταν η ρεαλιστική υλοποίηση της ακλόνητης απόφασης της κυβέρνησης Μπους να πατάξει τη διεθνή τρομοκρατία και να τιμωρήσει τους ενόχους της 11ης Σεπτεμβρίου, γιατί δεν επιτέθηκε στην Σαουδική Αραβία;
Η ανάλυση που καταδεικνύει την πολυπλοκότητα και συνενοχή που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Σαουδικής Αραβίας.
Τίτλος βιβλίου:Ο πόλεμος των Μπους
Υπότιτλος βιβλίου:Τα μυστικά μιας διαμάχης
Τίτλος πρωτότυπου:La guerre des Bush, Les secrets inavouables d' un conflit
Εκδότης:Γραφές
Συντελεστές βιβλίου:Laurent, Eric (Συγγραφέας)
Στάικου, Αγάθη (Μεταφραστής)
ISBN:9789608281172
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες