Στη σκιά του τρομοκράτη

Μια δημοσιογραφική κριτική ματιά στο παρασκήνιο του διεθνούς συστήματος με πρωταγωνιστή τον "αόρατο εχθρό"
Εκδότης:
Ερωδιός
Έτος:
2002
ISBN:
9789607942449
Σελίδες:
412
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στη σκιά του τρομοκράτη
Τιμή εκδότη:€18,26
Η τιμή μας: €16,43
Στη σκιά του τρομοκράτη
- Υπερτρομοκρατία: ο ανταρτοπόλεμος 4ης γενιάς
- Το πυρηνικό μυστικό του Ισραήλ
- Όταν οι "Γερμανοί" ξαναχτύπησαν το Βελιγράδι
- Τσετσενία το μετασοβιετικό "άλλοθι" των Ρώσων
11η Σεπτεμβρίου 2001 - Ουάσιγκτον. 11 το βράδυ. Έχουν περάσει δεκατέσσερις ώρες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πεντάγωνο, ενώ οι κάτοικοι του αμερικανικού κέντρου λήψης αποφάσεων βιώνουν έναν από τους χειρότερους σύγχρονους εφιάλτες, φοβούμενοι την επόμενη κίνηση των τρομοκρατών και τις απρόβλεπτες συνέπειές της.
Σημεία των καιρών, η "μετατροπή" των ανθρώπων σε "βόμβες", αλλά και η αλλαγή των γεωπολιτικών δεδομένων υπό την ηγεσία της μοναδικής υπερδύναμης, με κομβικό σημείο την άσκηση επιρροής πάνω στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο πολίτη, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στη "σκιά του τρομοκράτη" και παράλληλα με δρομολογημένες εξελίξεις στο διεθνές σύστημα, που είτε προηγήθηκαν είτε έπονται ν' ακολουθήσουν. Η αμερικανική εξωτερική πολιτική, εγκλωβισμένη στην πολιτική των "δύο μέτρων και των δύο σταθμών" μήνες πλέον από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, προσπαθεί να πείσει για τις "ορθές" προθέσεις της. "Πρόκειται για επανακηρυγμένο πόλεμο των ΗΠΑ" υποστηρίζει ο Ναόμ Τσόμσκι, κάνοντας λόγο για τον "αμερικανικό κώδικα αντίδρασης", που αδυνατεί όμως, να πείσει για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά του, αναδεικνύοντας ως αιχμή του δόρατος μια συμβατική πολεμική μηχανή, αλλά και τα σχέδια για μια "αντιβαλλιστική ομπρέλα" που με τα σημερινά δεδομένα στερούνται της απαραίτητης ευελιξίας για την αντιμετώπιση του ανταρτοπόλεμου 4ης γενιάς και των συνεπειών του, που προωθεί ο ευέλικτος "σκιώδης" τρομοκράτης.
Τίτλος βιβλίου:Στη σκιά του τρομοκράτη
Υπότιτλος βιβλίου:Μια δημοσιογραφική κριτική ματιά στο παρασκήνιο του διεθνούς συστήματος με πρωταγωνιστή τον "αόρατο εχθρό"
Εκδότης:Ερωδιός
Συντελεστές βιβλίου:Χατζής, Νικόλαος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607942449
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες