Το τρένο ήρθε στην ώρα του

Εκδότης:
Γράμματα
Έτος:
1984
ISBN:
9789603290766
Σελίδες:
171
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το τρένο ήρθε στην ώρα του
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Το τρένο ήρθε στην ώρα του
"Το χειμώνα του 1946-47, έπειτα από πολλά διηγήματα -ελάχιστα όμως δημοσιευμένα- έγραψα μια νουβέλα με τον προσωρινό τίτλο "Μεταξύ Λέμπεργκ και Τσέρνοβιτς". Αργότερα, όταν δημοσιεύτηκε, λεγόταν πια "Το τρένο ήρθε στην ώρα του".
"Ήταν πολύ βαρύς εκείνος ο χειμώνας, πρέπει να κράτησε ως τον Απρίλη, ή και το Μάη του '47. Δε θυμάμαι πια τι δυσκολίες συνάντησα στο γράψιμο. Θυμάμαι μόνο τις δυσκολίες του χειμώνα σε μια κατεστραμμένη μεγαλούπολη, και τα προβλήματα που ήταν κοινά για όλους τους κατοίκους της.
Εκείνη τη χρονιά δούλευα όλη μέρα, όχι πολύ εντατικά όμως, για να επισκευάσω το σπίτι. Το πρόβλημα της στέγης, που δεν αφορούσε μόνο την απόκτησή της, αλλά και τη συντήρησή της σε κάποια κατάσταση, ήταν δυσεπίλυτο. Παράλληλα, σπούδαζα στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας, αλλά δεν πατούσα σχεδόν ποτέ το πόδι μου στις παραδόσεις. Απλώς, πήγαινα κάπου κάπου, για τα μάτια, επειδή έπρεπε να παίρνω κάποια πιστοποιητικά σπουδών: απ' αυτά τα πιστοποιητικά ήταν εξαρτημένη η άδεια εργασίας μου, και μαζί και τα δελτία τροφίμων για να ζήσω" (Χάινριχ Μπελ)
Τίτλος βιβλίου:Το τρένο ήρθε στην ώρα του
Τίτλος πρωτότυπου:Der Zug war pünktlich
Εκδότης:Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Böll, Heinrich, 1917-1985 (Συγγραφέας)
Μόρφης, Ιάκωβος (Μεταφραστής)
ISBN:9789603290766
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 1984
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες