Πειθώ: Η ρητορική

Δεκατρία μελετήματα
Εκδότης:
Σμίλη
Έτος:
2003
ISBN:
9789607793492
Σελίδες:
429
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πειθώ: Η ρητορική
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
Πειθώ: Η ρητορική
Τα κείμενα ρητορικής της κλασικής περιόδου συνιστούν έξοχα δείγματα πεζού λόγου και λογικής επιχειρηματολογίας, ενώ παράλληλα αποτελούν αναντικατάστατες πηγές πληροφοριών για την κοινωνία, την πολιτική και τον νόμο της κλασικής Αθήνας.
Ο παρών τόμος, μια συλλογή μελετημάτων διαπρεπών ελληνιστών (D. M. MacDowell, M. Gagarin, M. Cahn, G. Zuntz, C. Carey, S. Usher, E. Hall, V. Hunter, R. Osborne, C. Bearzot, G. Heilbrunn, D. Lateiner, H. Yunis), έχει ως στόχο να εισαγάγει τον αναγνώστη στον κόσμο της ρητορικής, φωτίζοντας όλες τις φάσεις της εξέλιξής της, από τη γένεσή της στη Σικελία και τη διάδοσή της στην Αθήνα με τη διδασκαλία των σοφιστών μέχρι την αρτιότερη έκφρασή της στους λόγους του Δημοσθένη.
Ο αναγνώστης θα βρει στον τόμο τούτο χρήσιμο υλικό για τους ρήτορες που διδάσκονται στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και γενικότερες πληροφορίες σχετικά με τον νόμο και την κοινωνία στην κλασική Αθήνα, οι οποίες ευνοούν την κατανόηση των ρητορικών κειμένων στα συμφραζόμενά τους. Ξεχωριστή σημασία δίνεται επίσης σε ζητήματα ύφους και στη σχέση των ρητορικών κειμένων με άλλα είδη της λογοτεχνικής παραγωγής των κλασικών χρόνων.
Τίτλος βιβλίου:Πειθώ: Η ρητορική
Υπότιτλος βιβλίου:Δεκατρία μελετήματα
Εκδότης:Σμίλη
Συντελεστές βιβλίου:Τζαλλήλα, Λένια (Επιμελητής)
Σπαθάρας, Δήμος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789607793492
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες