Γράμματα σε ένα νέο αντιρρησία

Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2003
ISBN:
9789600510997
Σελίδες:
149
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γράμματα σε ένα νέο αντιρρησία
Τιμή εκδότη:€14,58
Η τιμή μας: €13,12
Γράμματα σε ένα νέο αντιρρησία
Στο βιβλίο αυτό ο προκλητικός συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς εμπνέει τις μέλλουσες γενιές ριζοσπαστών, "ενοχλητικών", ανορθόδοξων, οργισμένων νέων και αντιφρονούντων. Διερευνά ένα ευρύ φάσμα "αντιστασιακών θέσεων", ανακαλώντας μέντορες όπως ο Εμίλ Ζολά, η Ρόζα Παρκς και ο Τζώρτζ Όργουελ.
Ο Χίτσενς οικτίρει την απώλεια της τέχνης της διαλεκτικής σκέψης στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και την εξαφάνιση της ειρωνείας, της σάτιρας και άλλων μορφών κριτικού ύφους. Ορίζει τη διαφωνία ως καθοριστικό στοιχείο της προσωπικής ακεραιότητας, της ενημερωμένης συζήτησης, της αληθινής προόδου -της ίδιας της δημοκρατίας.
Το "Γράμματα σε ένα νέο αντιρρησία" εντάσσονται στη σειρά "Η Τέχνη του μέντορα", η οποία βασίζεται στα "Γράμματα σε ένα νέο ποιητή" του Ράινερ Μαρία Ρίλκε. Όπως το κείμενο από το οποίο εμπνέεται, η σειρά καλεί ηγετικές μορφές των τεχνών, επαγγελμάτων, ειδικοτήτων, εμμονών και αποστολών να συνεισφέρουν ένα κείμενο προορισμένο να διαμορφώσει και να εμπνεύσει τη σκέψη της επόμενης γενιάς και των επόμενων μετά από αυτή.
Τίτλος βιβλίου:Γράμματα σε ένα νέο αντιρρησία
Τίτλος πρωτότυπου:Letters to a young contrarian
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Hitchens, Christopher, 1949-2011 (Συγγραφέας)
Καράμπελας, Γιώργος Θ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789600510997
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες