Δομνίτσα η πρωτοπόρος

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2003
ISBN:
9789600423723
Σελίδες:
153
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Δομνίτσα η πρωτοπόρος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Δομνίτσα η πρωτοπόρος
"Η μητέρα είναι για τον καθένα μια ιδιαίτερη γυναίκα. Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για μένα. Μα η Δομνίτσα Λανίτου-Καβουνίδου είναι μια ιδιαίτερη γυναίκα όχι μόνο για μένα. Το λένε όλοι οι φίλοι της, οι γνωστοί της, οι εφημερίδες, οι ποιητές μιας παλαιότερης εποχής, οι φωτογραφίες, οι τηλεοράσεις."
"Η Δομνίτσα ήρθε σε όλα πρώτη, σε όλα με νέα πανελλήνια ρεκόρ (πλην των 100 μέτρων, όπου το ισοφάρισε). Η Δομνίτσα εκτινάχθηκε θριαμβευτικά στο αθλητικό προσκήνιο της Ελλάδας. Και όχι μόνο στον αθλητισμό. Η φωτογραφία της σε πολιτική εφημερίδα της εποχής συνοδευόταν από τη λεζάντα: "Η Δις Λανίτου, νικήτρια των 100 μέτρων, της οποίας ο πατήρ, κατά τα χθεσινά τηλεγραφήματα, συνελήφθη παρά των Άγγλων".
"Και τότε, το απόγευμα της 3ης Αυγούστου 1936, στον προκριματικό του δρόμου των 100 μέτρων γυναικών, πήγε στους βατήρες της εκκίνησης, στο στίβο των Ολυμπιακών Αγώνων, μία Ελληνίδα, μια Κυπριοπούλα από τη Λεμεσό, η Δομνίτσα Λανίτου."
"Το 2004 θα είναι εκεί, στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Όσο για το 2008 στο Πεκίνο, ποιος ξέρει; Άλλωστε, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές προχωράει, παίζοντας και κολυμπώντας, στο ενενηκοστό έτος της."
Τίτλος βιβλίου:Δομνίτσα η πρωτοπόρος
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Καβουνίδης, Σπύρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600423723
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2003
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες