Η τέχνη του πολέμου

Εκδότης:
Περίπλους
Έτος:
2003
ISBN:
9789608202740
Σελίδες:
108
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τέχνη του πολέμου
Τιμή εκδότη:€11,16
Η τιμή μας: €10,04
στο καλάθι
Η τέχνη του πολέμου
Όπως "Ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλι" έτσι και "Η τέχνη του Πολέμου" του Sun Tzu είναι τόσο χρήσιμη σήμερα όσο ήταν πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια για τους στρατιωτικούς ηγέτες της αρχαίας Κϊνας.
Κι αυτό γιατί το έργο του Κινέζου στρατηγού δε διατυπώνει απλά ένα πολεμικό δόγμα, αλλά εξετάζει κάθε πτυχή του πολέμου, οικονομική, πολιτική, κοινωνική, ψυχολογική, με ανυπέρβλητη γνώση, οξυδέρκεια και ρεαλισμό.
Το πνεύμα του Sun Tzu κατάφερε να διαπεράσει τους χοντρούς τοίχους των ανά τον κόσμο στρατιωτικών ακαδημιών και να γίνει η βίβλος εκατοντάδων χιλιάδων συγχρόνων μάνατζερ που, εν καιρώ ειρήνης, καταστρώνουν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια, φιλοδοξώντας να κερδίσουν τη δική τους προσωπική μάχη -μεταξύ αυτών και ο ιδιοφυής χρηματιστής (Μάικλ Ντάγκλας) στην ταινία Wall street.
Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το πρώτο που διδάσκει ο θρυλικός Κινέζος στρατηγός είναι ότι "για να διακριθεί κανείς στον πόλεμο, τον όποιο πόλεμο, θα πρέπει να έχει προηγουμένως καλλιεργήσει το Ταό" -με άλλα λόγια, την ανθρωπιά, το αίσθημα δικαίου και το σεβασμό στους κανόνες και τους θεσμούς...
Τίτλος βιβλίου:Η τέχνη του πολέμου
Τίτλος πρωτότυπου:The art of war
Εκδότης:Περίπλους
Συντελεστές βιβλίου:Sun Tzu (Συγγραφέας)
Λέκκου - Δάντου, Ρένα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608202740
Σειρά εκδότη:Management
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες