Η μάχη του Μαραθώνα

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2003
ISBN:
9789604231225
Σελίδες:
51
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η μάχη του Μαραθώνα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η μάχη του Μαραθώνα
Τον Αύγουστο του 490 π.Χ. ο περσικός στόλος αποβιβάζει στο Μαραθώνα το μεγάλο στρατό που είχε μεταφέρει εκεί με σκοπό να καταστρέψει την Αθήνα και να υποδουλώσει ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης έπρεπε να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει την αριθμητική υπεροχή των Περσών. Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό του πρόβλημα. Οι Πέρσες διέθεταν ιππικό και τοξότες, κάτι που δε διέθεταν οι Αθηναίοι.
Ξημερώματα της 14ης Αυγούστου του 490 π.Χ. οι δυο στρατοί απείχαν μεταξύ τους 1.500 μέτρα. Ο Μιλτιάδης, για να εξουδετερώσει το πλεονέκτημα που είχαν οι Πέρσες με τους τοξότες και για να αποφύγει τα αμέτρητα βέλη τους, έδωσε εντολή στους άντρες του να καλύψουν αυτή την απόσταση με ελαφρό τρέξιμο. Μέσα σε δέκα λεπτά οι Αθηναίοι κάλυψαν την απόσταση. Λίγο πριν φτάσουν στο εχθρικό μέτωπο επιτάχυναν. Οι Πέρσες, όταν τους είδαν να τρέχουν, τα έχασαν. Νόμισαν ότι οι Αθηναίοι είχαν τρελαθεί. Σε λίγο οι Αθηναίοι, με την πολεμική τους κραυγή: "Αλαλά! Αλαλά!", έπεσαν πάνω στους ξαφνιασμένους Πέρσες, οι οποίοι δεν ήταν συνηθισμένοι στη σώμα με σώμα μάχη.
Η σύγκρουση των δύο στρατών μέσα στη νύχτα ήταν σφοδρή. Φωνές, κραυγές πόνου, ήχοι από σπαθιά ακούγονταν από παντού. Το πρώτο αίμα άρχισε να κυλάει στο χώμα. Η μάχη βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.
Τίτλος βιβλίου:Η μάχη του Μαραθώνα
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Νικολαΐδου Ελένη (Συγγραφέας)
Κουφοβασίλης, Πέτρος (Εικονογράφος)
Κάτσικας, Χρήστος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604231225
Σειρά εκδότη:Αρχαία Ελλάδα
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Κόσμος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες