Διεθνής συνδιάσκεψη

Μετανάστευση, οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών: Πρακτικά: Παλαιά Βουλή, Αθήνα, 27-28 Φεβρουαρίου 2003
Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2003
ISBN:
9789600217100
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διεθνής συνδιάσκεψη
Τιμή εκδότη:€16,80
Η τιμή μας: €15,12
στο καλάθι
Διεθνής συνδιάσκεψη
Με ιδιαίτερη χαρά, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος εκδίδει τον τόμο με τα πρακτικά της Διεθνούς Συνδιάσκεψης που διοργάνωσε στις 27-28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με θέμα: "Μετανάστευση - Οικονομική και Κοινωνική Ενσωμάτωση των Μεταναστών".
Είναι η πρώτη φορά που η Ο.Κ.Ε. εκδίδει σε ειδικό τόμο τα πρακτικά μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε. Αυτό δεν οφείλεται τόσο στη μεγάλη επιτυχία που έτσι κι αλλιώς σημείωσε η εκδήλωση από πλευράς συμμετοχής έγκριτων ομιλητών (ξένων και Ελλήνων) και παρουσίας συνέδρων όσο στo ίδιο το θέμα. Η ενσωμάτωση των μεταναστών αποτελεί ζήτημα με πολλές διαστάσεις, η επικαιρότητα του οποίου δεν εξαντλείται, αλλά ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου. Αντίθετα εξακολουθεί να υπάρχει πενία ολοκληρωμένων πολιτικών σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, οι οποίες να έχουν σαφείς στόχους και μέσα για την υλοποίησή τους.
Ελπίζουμε ότι η μελέτη των εισηγήσεων και του διαλόγου που αναπτύχθηκε στη Συνδιάσκεψη αυτή θα δώσει λαβή για δημιουργικό προβληματισμό τόσο σε εκείνους που λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις για τη μετανάστευση όσο και στους φορείς που μετέχουν στη διαδικασία λήψης και υλοποίησης παρόμοιων πολιτικών.
Από την πλευρά της, η Ο.Κ.Ε. θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες στo μέλλον, προκειμένου να αναδείξει τις πολλές και συχνά αντιφατικές πτυχές του ζητήματος αυτού. Η διοργάνωση της Συνδιάσκεψης και η έκδοση του τόμου αυτού αποτελούν μόνο τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού θέματος. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Διεθνής συνδιάσκεψη
Υπότιτλος βιβλίου:Μετανάστευση, οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών: Πρακτικά: Παλαιά Βουλή, Αθήνα, 27-28 Φεβρουαρίου 2003
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Φορέας)
ISBN:9789600217100
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Σημείωση:Εισηγητές: Alessandrini, Giorgio - Δαμανάκη, Μαρία - Καραμάνου, Άννα - Πάγκαλος, Θεόδωρος - Κουκιάδης, Ιωάννης κ.ά.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες