Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Πόλις
Έτος:
2004
ISBN:
9789604350209
Σελίδες:
366
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας
Ποιος ήταν ο τελευταίος βασιλίας της Σκωτίας; Μα... ο Ίντι Αμίν Νταντά, φυσικά! Αυτός είναι ένας από τους βροντώδεις τίτλους που ο δικτάτορας της Ουγκάντας απένειμε τόσο γενναιόδωρα στον εαυτό του, όπως π.χ., και αυτός του "Κατακτητή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας". Απέναντί του, ο Νίκολας Γκάριγκαν, ένας νεαρός και χαρισματικός άγγλος γιατρός. Όταν ο Ίντι Αμίν του προτείνει να γίνει ο προσωπικός του γιατρός, ο Νίκολας αναγκάζεται να δεχτεί.

Περιέργεια; Αδυναμία; Λιποψυχία; Σύντομα, ο Γκάριγκαν βρίσκεται στην καρδιά του αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος, όπου εκτελεί χρέη συμβούλου εξωτερικής πολιτικής και διασκεδαστή του δικτάτορα. Γνωρίζοντας τις μύχιες σκέψεις και φιλοδοξίες τού Αμίν, ο νεαρός γιατρός γοητεύεται αλλά και τρομάζει από τη ροπή του Αμίν προς την υπερβολή. Όταν το βίαιο καθεστώς του Αμίν βυθίζει τη χώρα στο χάος και τον τρόμο, ο Γκάριγκαν συνειδητοποιεί ότι πρέπει να δράσει. Διστάζει όμως να δεχτεί την αποστολή την οποία του αναθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες της Αυτού Μεγαλειότητος, που θέλουν να ρίξουν τον δικτάτορα...

Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Kevin Macdonald, το 2006, με τους Forest Whitaker, James McAvoy και Kerry Washington στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Άλλωστε, υπάρχει ακόμα η Αφρική, οι μυρωδιές της, τα χρώματά της που μεθούν τον Νίκολας, τα τοπία της που σου κόβουν την ανάσα και στα οποία ο νεαρός γιατρός αφήνεται να βυθιστεί ηδονικά. Άραγε ο Νίκολας θα χάσει τη ζωή του ή την ψυχή του; Ή και τα δύο; Θα μας το αποκαλύψει το τέλος αυτού του "τολμηρού, διεισδυτικού και εμπνευσμένου μυθιστορήματος" (William Boyd).
Τίτλος βιβλίου:Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The Last King of Scotland
Εκδότης:Πόλις
Συντελεστές βιβλίου:Foden, Giles (Συγγραφέας)
Μπαλοπούλου, Αθηνά (Μεταφραστής)
Αρώνη, Μαρία (Επιμελητής)
ISBN:9789604350209
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες