Υγεία και τρόποι επανόρθωσης

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2003
ISBN:
9789601212494
Σελίδες:
89
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υγεία και τρόποι επανόρθωσης
Τιμή εκδότη:€9,00
Η τιμή μας: €9,00
Υγεία και τρόποι επανόρθωσης
[...] Ανάμεσα στα πιο επίκαιρα ιατρικο-βιολογικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα το πρόβλημα της υγείας του ατόμου. Μέχρι και σήμερα δεν ξέρουμε πολλά για την ουσία της υγείας, ενώ γύρω από την έννοιά της γίνεται πολύ συζήτηση. Σε σχέση με αυτό το θέμα, το πρώτο μέρος του παρόντος έργου αναλύει τις κυριότερες απόψεις που αφορούν την έννοια της υγείας.
Θεωρούμε ότι στον οργανισμό του υγιούς ανθρώπου καιροφυλακτεί πάντα η αρρώστια. Τη σημαντικότητα της τελευταίας σχετίζουμε με τη συνεχόμενη ενασκητική επίδρασή της στους μηχανισμούς της προσαρμογής.
Το δεύτερο μέρος της μελέτης αυτής αναφέρεται στους τρόπους εξυγίανσης και επανόρθωσης των λειτουργικών καταστάσεων του ανθρώπου, με τη βοήθεια μη φαρμακευτικών μεθόδων κατά την προασθενική περίοδο, όπου συνήθως η αποτελεσματικότητα της επίδρασης μόνο φυσικών παραγόντων είναι αρκετή. Θεωρούμε ότι, φυσικές μέθοδοι μπορούν να προκαλέσουν σταθερή βελτίωση των λειτουργιών του οργανισμού. Η αρχή του Δημόκριτου, ότι δηλαδή η φύση διαμορφώνει τον άνθρωπο, ισχύει μέχρι σήμερα. [...]
Τίτλος βιβλίου:Υγεία και τρόποι επανόρθωσης
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Σοφιάδης, Νικόλαος Θ. (Συγγραφέας)
Bykov, A. T. (Συγγραφέας)
Μαυρομάτης, Παύλος (Μεταφραστής)
Θεοδωρακόπουλος, Παναγιώτης (Επιμελητής)
ISBN:9789601212494
Στοιχεία έκδοσης: 2003
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες