Πυρίμαχον σκεύος

Διηγήματα
Εκδότης:
Νεφέλη
Έτος:
2009
ISBN:
9789602119082
Σελίδες:
227
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πυρίμαχον σκεύος
Τιμή εκδότη:€13,90
Η τιμή μας: €12,51
στο καλάθι
Πυρίμαχον σκεύος
Δεκατέσσερις ιστορίες. Ιστορίες μικρές, ιστορίες μεγαλύτερες, ιστορίες ακόμα πιο μεγάλες. Ιστορίες για τον έρωτα και τον θάνατο, δηλαδή μονοθεματικές, μια και "ο έρωτας κι ο θάνατος ίδια σπαθιά κρατούνε". Ιστορίες για "ανώνυμους" απλούς ανθρώπους, τον Γιώργο, την Ελένη, τον Θοδωρή, τον Κωστή, την Κατερίνα, τον Γρηγόρη... Ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους της καθημερινότητας, της ζωής, ανθρώπους οικείους, που όμως είναι αυτοί που αποτελούν το «άλας της γης». Ιστορίες για δασκάλους και σκύλους, για ηθοποιούς και σκηνοθέτες, για δικηγόρους και μουσικούς, για τελειωμένους έρωτες κι ατελείωτες αγάπες.

Ιστορίες κομματάκι παλιομοδίτικες, που όμως κουβαλούν μαζί τους το άρωμα της παλιάς κασέλας, που μέσα της οι γιαγιάδες στοίβαζαν τα λινά και τ' ασπρόρουχα με κλαράκια λεβάντας και πότιζε το ξύλο της προκαλώντας συναγερμό σ' όλες εκείνες τις απολήξεις των νευρικών μας κυττάρων στον ρινικό βλεννογόνο... Με μόνο το άνοιγμά της.

Και μαζί τους, μια σειρά από κλικ μιας φωτογραφικής μηχανής, ένα φλας που άστραψε και φώτισε μία και μοναδική εικόνα κι αυτή στοίχειωσε για μια στιγμή τη μνήμη και εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Κι ανάμεσά τους η μουσική. Να αιωρείται πανταχού παρούσα, παντεπόπτρια και παντοδύναμη.
Τίτλος βιβλίου:Πυρίμαχον σκεύος
Υπότιτλος βιβλίου:Διηγήματα
Εκδότης:Νεφέλη
Συντελεστές βιβλίου:Γκλαβάς, Αλέξης (Συγγραφέας)
ISBN:9789602119082
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες