Ο ελέφαντας και ο ψύλλος

Κοιτάζοντας πίσω προς το μέλλον
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2003
ISBN:
9789602183168
Σελίδες:
253
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ελέφαντας και ο ψύλλος
Τιμή εκδότη:€21,10
Η τιμή μας: €18,99
στο καλάθι
Ο ελέφαντας και ο ψύλλος
Ο Charles Handy, διανύοντας πλέον την έβδομη δεκαετία της ζωής του, μιας ζωής πλούσιας σε εμπειρίες από τον επαγγελματικό στίβο, επιχειρεί, με το έργο του αυτό, να αναπτύξει τις προσωπικές του απόψεις για την μέχρι τώρα αλλά και, κυρίως, την μελλοντική πορεία της οικονομίας διεθνώς, καθώς και για την επίδραση που αυτή θα έχει στις εργασιακές σχέσεις και στη ζωή γενικότερα.
Όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σιγουριά και την ασφάλεια των μεγάλων επιχειρήσεων -των ελεφάντων- για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως ελεύθερος επαγγελματίας -ως ψύλλος- και να αφοσιωθεί στη συγγραφή και τη διδασκαλία, έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο που δεν πίστευε ότι υπάρχει, τουλάχιστον σ’ αυτή την έκταση. Παύει ξαφνικά να τον κυνηγά ο χρόνος - οι προθεσμίες, το άγχος και το τρέξιμο. Και ανακαλύπτει τη σημασία του προγραμματισμού και της αυτοπειθαρχίας, μαθαίνει τις δυνατότητές του και πώς μπορεί να τις πουλήσει, ώστε να εξασφαλίσει τη ζωή που επιθυμεί. Ανακαλύπτει πως, πράγματι, είναι ωραίο να είσαι ψύλλος· και οι ψύλλοι, τελικά, είναι τόσοι πολλοί γύρω μας!
Ο Charles Handy, ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε ζώντας και δουλεύοντας στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, περιγράφει με αριστοτεχνικό τρόπο τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην οικονομία παγκοσμίως, στη διάρκεια του εικοστού αιώνα, και την επίδρασή τους στον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία των ανθρώπων, στα διάφορα σημεία του πλανήτη. Ταυτόχρονα αναπτύσσει κάποιες σκέψεις, αλλά και φόβους, για την πορεία της ανθρωπότητας - πορεία, που καθορίζεται από τους ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας και την επικράτηση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης, παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν ουσιαστικά στην οικονομική ευμάρεια "μειονεκτικών" περιοχών της γης, δεν παύουν όμως να εγκυμονούν κινδύνους για την ταυτότητα των λαών.
Τίτλος βιβλίου:Ο ελέφαντας και ο ψύλλος
Υπότιτλος βιβλίου:Κοιτάζοντας πίσω προς το μέλλον
Τίτλος πρωτότυπου:The Elephant and the Flea
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Handy, Charles (Συγγραφέας)
Σερδάρη, Βάλια (Μεταφραστής)
Ναθαναήλ, Γιώργος (Επιμελητής)
ISBN:9789602183168
Σειρά εκδότη:Business / Management
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2003
Σημείωση:Πρόλογος: Κουρτέσης, Βασίλειος.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εργασία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες