Με τα φτερά της μνήμης

Ορόσημα μιας πολυκύμαντης ζωής
Εκδότης:
Ντουντούμη
Έτος:
1999
ISBN:
9789607837479
Σελίδες:
167
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Με τα φτερά της μνήμης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Με τα φτερά της μνήμης
Το έργο του Στέφανου Ευαγγελίου "Με τα φτερά της Μνήμης, Ορόσημα μιας πολυκύμαντης ζωής", είναι ένα σπονδυλωτό έργο με τα εξής βασικά θέματα:
1. Η αυτοκτονία του Άρη Βελουχιώτη, που μέχρι σήμερα συγκλονίζει το πανελλήνιο. 'Ενας επιτελής του Άρη, ο μόνος επιζών από την ομάδα που συντρόφευσε τον αρχηγό στην τελευταία ημέρα της ζωής του, καταθέτει τις μαρτυρίες του. Ο συγγραφέας προσθέτει στην έρευνά του και άλλες καίριες μαρτυρίες και καταγράφει λεπτό προς λεπτό το τέλος του πρωτοκαπετάνιου.
2. Ποιος είναι ο υπαίτιος για τον αφοπλισμό του 2ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ από τους Άγγλους κατά τα Δεκεμβριανά; Πώς χρησιμοποιήθηκαν οι ταγματασφαλίτες την εποχή εκείνη και πώς εξελίχθηκαν οι υπάνθρωποι αυτοί στη νέα κατάσταση;
3. Οι μάχες στο Βίτσι-Γράμμο το 1949 δεν έχουν ακόμα επαρκώς καταγραφεί. Με μαρτυρίες ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών και των δυο αντιμαχόμενων πλευρών επιχειρείται η σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση των μαχών αυτών.
4. Καταγράφονται άγνωστες πτυχές -μέχρι σήμερα- από τη ζωή των κρατουμένων στο στρατόπεδο του Τρίκερι.
5. Παρουσιάζονται τα δραματικά γεγονότα του 1955 ανάμεσα στους 'Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες στην Τασκένδη. Ο αναγνώστης θα ενημερωθεί με ακρίβεια από το συγγραφέα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων.
6. Ο Ι. Στάλιν αμέσως μετά το θάνατό του, αμφισβητήθηκε πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους συμπατριώτες του. Συκοφαντήθηκε άγρια ως αιμοσταγής δολοφόνος. 'Ετσι είχαν άραγε τα πράγματα; Στο βιβλίο παρουσιάζονται νέα στοιχεία, άγνωστα μέχρι σήμερα στο πλατύ κοινό.
7. Μέσα στην απέραντη κι άνυδρη στέπα (Πεινασμένη Γη) της Κεντρικής Ασίας, ο συγγραφέας συναντά 'Ελληνες από τον Καύκασο, την Ουκρανία και τη Ρωσία, που του εξιστορούν δραματικά γεγονότα της ζωής τους.
Τίτλος βιβλίου:Με τα φτερά της μνήμης
Υπότιτλος βιβλίου:Ορόσημα μιας πολυκύμαντης ζωής
Εκδότης:Ντουντούμη
Συντελεστές βιβλίου:Ευαγγελίου, Στέφανος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607837479
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1999
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες