Εσωτερικός χριστιανισμός

Ή μικρότερα μυστήρια
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2003
ISBN:
9789600419894
Σελίδες:
287
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εσωτερικός χριστιανισμός
Τιμή εκδότη:€8,90
Η τιμή μας: €8,01
Εσωτερικός χριστιανισμός
Κάθε θρησκεία, κάτω από τα τελετουργικά τυπικά και τις διδασκαλίες, κρύβει βαθιές παγκόσμιες αλήθειες. Αυτό δεν μπορούσε να μην ισχύει και για τον χριστιανισμό, μόνο που οι αλήθειες αυτές δεν έχουν τύχει της ανάλογης προσοχής και συχνά αμφισβητούνται. Τουλάχιστον στην Εκκλησία των πρώτων χρόνων, ο χριστιανισμός, όπως και οι άλλες θρησκείες, διέθετε μια απόκρυφη διδασκαλία - ένα πολύτιμο σύνολο γνώσεων - που ήταν προσιτή μόνο σε ορισμένους εκλεκτούς κατά τα Μυστήρια.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια, ανυψώνοντας τον χριστιανισμό στη θέση που του αρμόζει, δηλαδή μιας εξελιγμένης θρησκείας ικανής να καλύψει κάθε άνθρωπο σε όποιο πνευματικό επίπεδο κι αν βρίσκεται. Και αυτό γιατί η χριστιανική διδασκαλία παρουσιάζεται συχνά μ' έναν τρόπο που απωθεί την καρδιά και το νου.
Οι αναφορές στα ιερά χριστιανικά κείμενα και οι ερμηνείες των συμβόλων - ερμηνείες όχι αυθαίρετες αλλά βασισμένες στην παράδοση του χριστιανισμού, καθώς και στο κοινό μυστικιστικό υπόβαθρο που αποτελεί το θεμέλιο λίθο κάθε εδραιωμένης θρησκείας - φέρνουν και πάλι στην επιφάνεια την από καιρό ξεχασμένη για τους περισσότερους εσωτερική γνώση.
Τίτλος βιβλίου:Εσωτερικός χριστιανισμός
Υπότιτλος βιβλίου:Ή μικρότερα μυστήρια
Τίτλος πρωτότυπου:Il Cristianesimo esoterico o i misteri minori
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Besant, Annie (Συγγραφέας)
Χριστινίδης, Νίκος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600419894
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2003
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες