Η λέσχη του Δάντη

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2004
ISBN:
9789601408606
Σελίδες:
622
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η λέσχη του Δάντη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η λέσχη του Δάντη
Βοστόνη 1865. Οι λόγιοι-μέλη της "Λέσχης του Δάντη" -οι ποιητές και καθηγητές του Χάρβαρντ Χένρι Γουότζγουερθ Λόνγκφελοου, δρ. Όλιβερ Γουέντελ Χολμς και Τζέιμς Ράσελ Λόουελ, μαζί με τον εκδότη Τζ.Τ. Φίλντς- ολοκληρώνουν την πρώτη αμερικανική μετάφραση της "Θείας Κωμωδίας" και ετοιμάζονται να αποκαλύψουν τα εκπληκτικά οράματα του Δάντη στο Νέο Κόσμο.
Στο Κολέγιο Χάρβαρντ η ισχυρή παλαιά φρουρά παλεύει να κρατηθεί ο Δάντης στο σκοτάδι, γιατί πιστεύει πως η διείσδυση ξενόφερτων προλήψεων στον τρόπο σκέψης των Αμερικανών θα αποδειχτεί εξίσου διαβρωτική με την άφιξη των μεταναστών που συρρέουν στο λιμάνι της Βοστόνης.
Τα μέλη της "Λέσχης του Δάντη" αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανό τον ιερό λογοτεχνικό σκοπό τους, όμως τα σχέδιά τους διαλύονται όταν η Βοστόνη και το Κέμπριτζ αναστατώνονται από μια σειρά φόνων. Μονάχα αυτή η μικρή ομάδα διανοουμένων αντιλαμβάνεται ότι οι ανατριχιαστικές δολοφονίες αντιγράφουν περιγραφές τιμωριών από την Κόλαση του Δάντη. Τη στιγμή που τόσο η ζωή των μελών της ανώτερης τάξης της Βοστόνης όσο και το μέλλον του Δάντη στην Αμερική μοιάζουν να βίσκονται σε κίνδυνο, η "Λέσχη του Δάντη" πρέπει να εντοπίσει το δολοφόνο, αποκρυπτογραφώντας τις λέξεις που πληγώνουν.
Τίτλος βιβλίου:Η λέσχη του Δάντη
Τίτλος πρωτότυπου:The Dante club
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Pearl, Matthew (Συγγραφέας)
Καλαντζοπούλου, Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789601408606
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες