Φιλοσοφία της επιστημονικής ψυχοπαθολογίας

Μια συστηματική εισαγωγή
Εκδότης:
Leader Books
Έτος:
2004
ISBN:
9789607901484
Σελίδες:
311
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φιλοσοφία της επιστημονικής ψυχοπαθολογίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Φιλοσοφία της επιστημονικής ψυχοπαθολογίας
Υπάρχουν άραγε και σε τι συνίστανται οι ψυχικές νόσοι; Υφίστανται άραγε νομοτέλειες της ανθρώπινης ψυχοπαθολογίας και σε τι συνίσταται η αιτιότητά της; Ποια είναι και πώς προσδιορίζεται η σημασία των εννοιών και προτάσεων της επιστημονικής Ψυχοπαθολογίας; Τι είναι τα ψυχοπαθολογικά δεδομένα και οι ψυχοπαθολογικές υποθέσεις και θεωρίες; Σε τι συνίσταται και πώς διενεργείται ο έλεγχος των ψυχοπαθολογικών υποθέσεων και θεωριών; Σε τι συνίσταται και πώς διενεργείται η επιστημονική εξήγηση της ανθρώπινης ψυχοπαθολογίας;
Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται ακριβώς η αυστηρή διατύπωση και η εξίσου αυστηρή παροχή σαφών απαντήσεων στα προηγούμενα ερωτήματα, οντολογικά, σημασιολογικά και επιστημολογικά, αντίστοιχα.
Ως γνωστόν, τόσο η Κλινική Ψυχολογία, όσο και η Ψυχοθεραπεία και η Ψυχιατρική, εδράζονται στην επιστήμη της Ψυχοπαθολογίας. Εξάλλου, η Φιλοσοφία της επιστημονικής Ψυχοπαθολογίας συνιστά εφαρμοσμένο κλάδο της Γενικής Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Συνακόλουθα, το βιβλίο απευθύνεται σε αναγνώστριες και αναγνώστες ενός ευρέος φάσματος σπουδαστικών και επαγγελματικών εξειδικεύσεων ή απλώς πνευματικών ενδιαφερόντων.
Τίτλος βιβλίου:Φιλοσοφία της επιστημονικής ψυχοπαθολογίας
Υπότιτλος βιβλίου:Μια συστηματική εισαγωγή
Εκδότης:Leader Books
Συντελεστές βιβλίου:Ουλής, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607901484
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες