Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ

Εκδότης:
Νάρκισσος
Έτος:
2004
ISBN:
9789608239180
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ
Ο Ντόιλ εμπνεύστηκε τον ήρωά του Σέρλοκ Χολμς, από τον καθηγητή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δόκτορα Τζότζεφ Μπελ. Ως χαρακτήρας ο Χολμς είναι μια αινιγματική μορφή: εκκεντρικός και ασκητικός, έχει περιόδους έντονης δράσης που εναλλάσσονται με περιόδους αδράνειας. Όταν το μυαλό του δεν απασχολείται έντονα με την επίλυση κάποιου προβλήματος, οδηγείται σε κατάθλιψη και καταφεύγει για ανακούφιση στην κοκαΐνη, κάτω από το αποδοκιμαστικό βλέμμα του πιστού συνεργάτη του, δόκτορος Γουότσον.
Στο συναρπαστικό μυθιστόρημα Ο Σκύλος των Μπάσκερβιλ ο Σέρλοκ Χολμς και ο δόκτορ Γουότσον καλούνται να εξιχνιάσουν τον μυστηριώδη θάνατο του σερ Τσαρλς Μπάσκερβιλ.
Ο Τσαρλς Μπάσκερβιλ βρίσκεται νεκρός στο κτήμα του στο Ντέβον, με το πρόσωπο παραμορφωμένο από μια έκφραση φρίκης και το σώμα του εξαντλημένο, σαν να είχε προσπαθήσει να διαφύγει από κάτι ή κάποιον. Η μόνη ένδειξη ως προς τα αίτια του θανάτου του είναι τα χνάρια από τα πόδια ενός τεράστιου λαγωνικού.
Ο Χολμς και ο Γουότσον επισκέπτονται τον ζοφερό βαλτότοπο του Ντέβον και καθώς ανακαλύπτουν τον αρχαίο μύθο για τον Σκύλο των Μπάσκερβιλ πλησιάζουν επικίνδυνα στο δικό τους θάνατο...
Τίτλος βιβλίου:Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ
Τίτλος πρωτότυπου:The Hound of the Baskervilles
Εκδότης:Νάρκισσος
Συντελεστές βιβλίου:Doyle, Arthur Conan, 1859-1930 (Συγγραφέας)
Παπαθανασοπούλου, Αλεξάνδρα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608239180
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες