Σάμπριελ

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2004
ISBN:
9789601408798
Σελίδες:
486
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σάμπριελ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σάμπριελ
Η Σάμπριελ, η δεκαοχτάχρονη κόρη του νεκρομάντη Άμπχορσεν, παίρνει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από τον πατέρα της και καταλαβαίνει ότι εκείνος είναι παγιδευμένος στο Θάνατο. Ξεκινάει λοιπόν για το Παλαιό Βασίλειο, με σκοπό να τον απελευθερώσει. Το ταξίδι της είναι γεμάτο πρωτόφαντους κινδύνους και παγίδες, και την οδηγεί σε έναν κόσμο γεμάτο παρασιτικά πνεύματα.
Αντίθετα με τους άλλους νεκρομάντεις, που εγείρουν τους νεκρούς, ο Άμπχορσεν επιστρέφει τους νεκρούς στο Θάνατο για να αναπαυθούν. Η αποστολή του αυτή υποχρεώνει τη Σάμπριελ, που έχει πλέον αναλάβει τα καθήκοντα και τον τίτλο του πατέρα της, να περάσει το σύνορο προς τον παγωμένο ποταμό του Θανάτου, αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις του Κακού που παραμονεύουν εκεί.
Απεγνωσμένη, θέλοντας να βρει τον πατέρα της πάση θυσία και αποφασισμένη να βοηθήσει όπως μπορεί για να σωθεί το Παλαιό Βασίλειο από την καταστροφή και τη φθορά όπου το οδηγούν τα φριχτά πλάσματα που προσπαθούν να γλιτώσουν το Θάνατο, η Σάμπριελ εμπλέκεται σε τρομαχτικές συγκρούσεις και οι υπερφυσικές της ικανότητες δοκιμάζονται σκληρά, με φόβο να αλλάξει το πεπρωμένο της.
Με ρυθμούς γρήγορους και αφήγηση ικανή να καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη, ο μύθος του Καλού ενάντια στο Κακό αποδίδεται με απερίγραπτη ομορφιά με την έξοχη γραφή του συγγραφέα. Το φανταστικό παύει να είναι απίθανο και γίνεται εύλογο, οι ήρωες μοιάζουν και ταυτόχρονα διαφέρουν σημαντικά από τους γνώριμους χαρακτήρες, η πλοκή δημιουργεί έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν - αν δε συμβαίνουν ήδη.
Τίτλος βιβλίου:Σάμπριελ
Τίτλος πρωτότυπου:Sabriel
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Nix, Garth (Συγγραφέας)
Καλοφωλιάς, Αλέξης (Μεταφραστής)
ISBN:9789601408798
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Μυθιστόρημα Φαντασίας
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες