Μικροοικονομική

Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2004
ISBN:
9789602868263
Σελίδες:
653
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μικροοικονομική
Τιμή εκδότη:€52,75
Η τιμή μας: €47,48
στο καλάθι
Μικροοικονομική
Απ' όλους τους ανθρώπινους στόχους και προβληματισμούς, αυτοί που αναφέρονται στην οικονομική οργάνωση ενός κράτους, μιας κοινωνίας ή ενός νοικοκυριού βρίσκονται αναμφισβήτητα στην πρώτη γραμμή. Συχνά, οι άνθρωποι νομίζουν ότι η Οικονομική Επιστήμη αφορά στους τομείς των επιχειρήσεων ή του κράτους ή ακόμα της προσωπικής τους ζωής. Ωστόσο, η οικονομική ανάλυση μπορεί κάλλιστα να ερμηνεύσει ανθρώπινες συμπεριφορές και δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με το χρήμα ή άλλα οικονομικά στοιχεία.

Ο σκοπός του παρόντος έργου συνίσταται στο να ενημερώσει και να "μυήσει" τον σπουδαστή ή οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις τεχνικές της οικονομικής ανάλυσης, όπως χρησιμοποιούνται σ' όλον τον κόσμο, για την αποσαφήνιση των οικονομικών φαινομένων σε μικροοικονομικό επίπεδο. Πρόκειται δηλαδή για τη Μικροοικονομική Θεωρία και Ανάλυση.

Η πρόκληση των συγγραφέων συνίσταται στην παρουσίαση του περιεχομένου ενός γνωστικού πεδίου τόσο σύνθετου όσο είναι η Οικονομική Επιστήμη με απλό και κατανοητό τρόπο, χωρίς εν τούτοις να παραποιείται ο επιστημονικός χαρακτήρας της Οικονομικής Θεωρίας ακόμα και στις πιο περίπλοκες περιπτώσεις.

Στο παρόν έργο, οι συγγραφείς, παρουσιάζουν τις σύγχρονες οικονομικές θεωρίες, συνδεδεμένες όμως με πράξεις και πρακτικές της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στη παρουσίαση και την ανάλυσή τους, αναφέρονται τόσο σε απλά όσο και σε σύνθετα γεγονότα, δένοντας τα και ερμηνεύοντας τα με την οικονομική θεωρία. Από τις απλές συναλλαγές της καθημερινότητας, τις απλές αμοιβές που δεχόμαστε, τις υπέρογκες αμοιβές ορισμένων καλλιτεχνών ή αθλητών, την αγορά ναρκωτικών, έως τα μονοπώλια, το περιβάλλον και τη ρύπανση, την υγεία, την ασφάλιση τις εκλογές και τα εκλογικά συστήματα, τις κρατικές παρεμβάσεις και άλλα. Το έργο περιλαμβάνει 21 κεφάλαια σε 6 μέρη.
Τίτλος βιβλίου:Μικροοικονομική
Τίτλος πρωτότυπου:Economics
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Byrns, Ralph T. (Συγγραφέας)
Stone, Gerald W. (Συγγραφέας)
Μανωλάτος, Γαβριήλ Α. (Συγγραφέας)
Σαρρής, Νίκος Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602868263
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2004
Σημείωση:Ανατύπωση: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες