Ο μίτος της Αριάδνης

Για την έξοδο από το λαβύρινθο της ηρωίνης
Εκδότης:
Θυμάρι
Έτος:
2004
ISBN:
9789603490944
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο μίτος της Αριάδνης
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Ο μίτος της Αριάδνης
Η χρήση της ηρωίνης και η εξάρτηση απ' αυτήν έχει μπει για τα καλά στη σύγχρονη κοινωνία, και μάλιστα σε μορφή επιδημική. Κάθε χρόνο πολλοί νέοι άνθρωποι εμπλέκονται στη δίνη της και ταλαιπωρούνται απελπιστικά - μαζί και οι οικογένειές τους.
Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη δαιμονολογία, και να συνδράμει τον αναγνώστη ώστε να γίνει ο καταλύτης για θετικότερες εξελίξεις.
Διερευνά την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου τους τελευταίους δύο αιώνες, και εστιάζεται στους παράγοντες εκείνους (πολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς κ.ά.) που μετέτρεψαν το όπιο (ένα αρχέγονο θεραπευτικό και ψυχαγωγικό προϊόν) σε κοινωνική μάστιγα - την ηρωίνη. Διερευνά, επίσης, τα συμφέροντα εκείνα -παράνομα και νομότυπα- που συνεχίζουν να στηρίζουν την παρούσα κατάσταση.
Αναλύει το φαινόμενο της εξάρτησης από φαρμακευτικής και ψυχολογικής, κυρίως, σκοπιάς. Εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους η ηρωίνη ψευτο-ικανοποιεί τις βαθύτερες επιθυμίες του ανθρώπου, καθώς και τις ψυχολογικές διεργασίες που ακολουθούνται, έτσι ώστε η εξάρτηση απ' αυτήν να εδραιώνεται και να γίνεται τόσο ανθεκτική.
Με αυτά τα στοιχεία, το βιβλίο θέλει να συβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνικής αντίληψης που θα διαμορφώσει διαφορετικές προσεγγίσεις, δίνοντας, παράλληλα, και εφόδια στον χρήστη -και την οικογένειά του- για την έξοδο απ' αυτόν τον ψυχοφθόρο λαβύρινθο.
Τίτλος βιβλίου:Ο μίτος της Αριάδνης
Υπότιτλος βιβλίου:Για την έξοδο από το λαβύρινθο της ηρωίνης
Εκδότης:Θυμάρι
Συντελεστές βιβλίου:Κωνσταντινίδης, Γιάννης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603490944
Σειρά εκδότη:Ανθρώπινες Σχέσεις - Αγωγή - Συμπεριφορά - Υγεία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2004
Ηλικίες:
Σημείωση:Πρόλογος: Αντώνης Καρκαγιάννης.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες