Η καρδιά του κόσμου

Μύθοι και θρύλοι των λαών μέσα στους αιώνες
Εκδότης:
Φυτράκη
Έτος:
2004
ISBN:
9789605353254
Σελίδες:
333
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η καρδιά του κόσμου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η καρδιά του κόσμου
Η καρδιά είναι αυτό που μας κρατά μαχητικούς ακόμα και στις μεγαλύτερες αντιξοότητες, που μας εμψυχώνει και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε θριάμβου. Μας πλημμυρίζει χαρά όταν ανακαλύπτουμε την αγάπη και πόνο όταν την χάνουμε. Είναι η τρυφερότητα που χρωματίζει αυτό που προσφέρουμε στους άλλους. Είναι το σύμβολο που βλέπουμε στις ευχετήριες κάρτες: ένα μικρό κόκκινο σχήμα που ζωγραφίστηκε στο τοίχωμα ενός σπηλαίου της Ισπανίας πριν από 12.000 χρόνια και παραπάνω.
Σε αυτό το αξιόλογο έργο, η συγγραφέας μας οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι της καρδιάς που διανύει όλη την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, συνδυάζοντας τη λογοτεχνία, το μύθο, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την ιατρική, τις καλές τέχνες. Αναλύει με έξοχο τρόπο θέματα της καρδιάς μέσα από τη ζωή, το μύθο και την τέχνη -από τον πρώτο Βαλεντίνο ως το πρώτο στηθοσκόπιο, από τον Γιλγαμές ως τον Κομφούκιο.
Η Καρδιά, ζωντανή και συγκινητική, μας βοηθά να δούμε με νέο μάτι από που ερχόμαστε και τι μας εμψύχωσε δια μέσου των χιλιετιών -κοντολογίς, τι μας κάνει ανθρώπους.
Τίτλος βιβλίου:Η καρδιά του κόσμου
Υπότιτλος βιβλίου:Μύθοι και θρύλοι των λαών μέσα στους αιώνες
Εκδότης:Φυτράκη
Συντελεστές βιβλίου:Godwin, Gail (Συγγραφέας)
Οικονόμου, Καίτη (Μεταφραστής)
ISBN:9789605353254
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες