Προβλήματα παραγωγής γραπτού λόγου παιδιών σχολικής ηλικίας

Διάγνωση, αξιολόγηση, αντιμετώπιση
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2004
ISBN:
9789604068142
Σελίδες:
261
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προβλήματα παραγωγής γραπτού λόγου παιδιών σχολικής ηλικίας
Εκτός κυκλοφορίας
Προβλήματα παραγωγής γραπτού λόγου παιδιών σχολικής ηλικίας
Από όλες τις γλωσσικές πράξεις επικοινωνίας, το γράψιμο, δηλαδή η παραγωγή του γραπτού λόγου - σε αντίθεση με την παραγωγή του προφορικού λόγου - είναι η πιο πολύπλοκη και πιο δύσκολη. Πάρα πολλοί άνθρωποι διαβάζουν πολύ και καλά, αλλά και μόνο με την ιδέα ότι πρέπει να γράψουν κάτι περισσότερο από δύο λέξεις... νιώθουν πανικό και αγωνία!
Το βιβλίο αυτό, βασισμένο σε ελληνικά και ξένα ερευνητικά δεδομένα, φωτίζει τα χαρακτηριστικά της δραστηριότητας του γραψίματος, τις διαδικασίες πρόσκτησής του και τις στρατηγικές, τις τεχνικές και τους τρόπους μάθησής του. Περιγράφει τη διαδικασία παραγωγής του γραπτού λόγου, επισημαίνει τις δυσκολίες που συναντά ο αρχάριος συγγραφέας και προτείνει ευέλικτους τρόπους αξιολόγησης και κατάλληλης υποστήριξης των μαθητών με δυσκολίες σε αυτό το πεδίο.
Το έργο καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην ομολογουμένως "φτωχή" ελληνική βιβλιογραφία. Η πρωτοτυπία του έγκειται στην αναλυτική παρουσίαση των συνθηκών και των τρόπων γραφής και επανεγγραφής του γραπτού κειμένου, στον εντοπισμό των μαθητικών και μαθησιακών δυσκολιών και, το πιο σημαντικό, στην υπόδειξη διδακτικών πρακτικών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επεξεργασία καινούριων διδακτικών βημάτων-ενεργειών μάθησης. Η διατύπωση των διδακτικών προτάσεων και των έγκυρων υποδείξεων γίνεται σε γλώσσα εύληπτη και κατανοητή, θεμελιώνοντας έτσι μια πραγματικά αποτελεσματική διδασκαλία-μάθηση της δεξιότητας παραγωγής του γραπτού λόγου.
Τίτλος βιβλίου:Προβλήματα παραγωγής γραπτού λόγου παιδιών σχολικής ηλικίας
Υπότιτλος βιβλίου:Διάγνωση, αξιολόγηση, αντιμετώπιση
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Σπαντιδάκης, Ιωάννης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604068142
Σειρά εκδότη:Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς στο Σχολείο
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2004
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Ψυχολογία > Παιδαγωγική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες