Λαμπρότητες και αθλιότητες εταιρών (τ.2)

Εκδότης:
Πολύτροπον
Έτος:
2004
ISBN:
9789608354012
Σελίδες:
438
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λαμπρότητες και αθλιότητες εταιρών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Λαμπρότητες και αθλιότητες εταιρών (τ.2)
Το "Λαμπρότητες και αθλιότητες εταιρών" αποτελεί το δεύτερο μέρος του μνημειώδους μυθιστορηματικού δίπτυχου του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, το οποίο αρχίζει με τα "Χαμένα Όνειρα". Έργο αυτόνομο, το οποίο αποτελεί το κέντρο της Ανθρώπινης Κωμωδίας του Ναπολέοντα της Γραφής, το Λαμπρότητες και Αθλιότητες εγκαινιάζει και ταυτοχρόνως ξεπερνά το είδος εκείνο του μεγάλου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο ασκεί μια ριζική κοινωνική κριτική. Πρωταγωνιστής του είναι ένα ιστορικό πρόσωπο: ο διαβόητος Βωτρέν, δραπέτης των κατέργων και αρχηγός του υποκόσμου, ο οποίος καταλήγει να γίνει αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας. Γύρω απ' αυτόν στροβιλίζονται πόρνες και τραπεζίτες, αστυνομικοί και γκάνγκστερς, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ένας ολόκληρος κόσμος που αποτελεί ταυτόχρονα την πιστή απεικόνιση της κοινωνικής και ιστορικής πραγματικότητας του 19ου αιώνα, αλλά και την προφητεία ενός Τιτάνα για το παρόν και το μέλλον μας.
Ο Κώστας Σφήκας έκανε και εδώ τη μετάφραση διατηρώντας το εντελώς ξεχωριστό στυλ του και αποδίδοντας μια τεράστια σημασία στην ηθογράφηση των προσώπων, ιδίως αυτών του υποκόσμου, μέσω της γλώσσας.
Ο Γιάγκος Ανδρεάδης, που είχε επίσης συνεργαστεί και στα "Χαμένα ΄Ονειρα" συμπεριέλαβε και στην έκδοση αυτή ένα βιβλίο μέσα στο βιβλίο: πρόκειται για ένα επίμετρο 230 σελίδων, που έχει τίτλο Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας και διαπραγματεύεται τις σχέσεις του μεγάλου μυθιστορήματος με την τραγωδία και το αστυνομικό βιβλίο και φιλμ, μέσα από ένα πρωτότυπο διάλογο με τις θεωρητικές θέσεις του Μπαχτίν.
Τίτλος βιβλίου:Λαμπρότητες και αθλιότητες εταιρών
Τίτλος πρωτότυπου:Splendeurs et misères des courtisans
Εκδότης:Πολύτροπον
Συντελεστές βιβλίου:Balzac, Honoré de, 1799-1850 (Συγγραφέας)
Σφήκας, Κώστας, 1927-2009 (Μεταφραστής)
ISBN:9789608354012
Σειρά εκδότη:Κλασική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Τόμος:2/2
Σημείωση:Επίμετρο: Γιάγκος Ανδρεάδης.
Η τιμή αφορά συνολικά και τους δύο τόμους.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες