Αρχές φιλοσοφίας Β΄ ενιαίου λυκείου

Θεωρητικής κατεύθυνσης
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2009
ISBN:
9789601904832
Σελίδες:
368
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρχές φιλοσοφίας Β΄ ενιαίου λυκείου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αρχές φιλοσοφίας Β΄ ενιαίου λυκείου
Σκοπός του σχολικού βιβλίου "Αρχές Φιλοσοφίας" είναι να καταδείξει ότι η Φιλοσοφία είναι ένα σύνολο από ερωτήματα ή προβληματισμούς που θέτει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος και αφορούν τη σχέση του ίδιου με τον εαυτό του, με τους άλλους, με τη φύση, με το σύμπαν και με τον θεό. Όλα αυτά τα ερωτήματα οι φιλόσοφοι τα συστηματοποιούν και αποτολμούν απαντήσεις βασισμένες σε λογικά επιχειρήματα. Τα ερωτήματα μαζί με τις απαντήσεις δημιουργούν τα φιλοσοφικά συστήματα. Απώτερος σκοπός του φιλοσοφικού συστηματικού στοχασμού είναι όχι μόνο να ικανοποιήσει την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για απάντηση στις απορίες του, αλλά κυρίως να αφυπνίσει τη σκέψη, ώστε να μη δέχεται τίποτε χωρίς προβληματισμό και κριτική διάθεση.

Το συγκεκριμένο βοήθημα επιδιώκει να αναδείξει τον σκοπό αυτού του σχολικού βιβλίου. Έτσι, σε κάθε κεφάλαιο επισημαίνονται και επεξηγούνται οι κύριες φιλοσοφικές έννοιες του κειμένου των συγγραφέων, σχολιάζονται από φιλοσοφικής πλευράς τα κείμενα που αποτελούν τις πηγές των πληροφοριών καθώς επίσης και οι εικόνες-πίνακες ζωγραφικής και γελοιογραφίες.

Οι περιλήψεις του κάθε κεφαλαίου και των ενοτήτων έχουν πληρότητα και σαφήνεια. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για μια γενική θεώρηση αλλά και για πιο πρακτικές διδακτικές ανάγκες. Στις περιπτώσεις δηλαδή που δεν επαρκεί ο χρόνος για την αναλυτική διδασκαλία κάποιου κεφαλαίου με τις ενότητες του, οι περιλήψεις δίνουν επαρκή στοιχεία και καλύπτουν το κενό.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και του βιβλίου του εκπαιδευτικού βασίζονται στη συγκεκριμένη φιλοσοφική θεωρία του κάθε κεφαλαίου, όπως αυτή προκύπτει από το κείμενο των συγγραφέων, τις πηγές και τους πίνακες ζωγραφικής. Με άλλα λόγια, από όλο το πολυτροπικό κείμενο του κεφαλαίου.

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)
Τίτλος βιβλίου:Αρχές φιλοσοφίας Β΄ ενιαίου λυκείου
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητικής κατεύθυνσης
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Δαραδήμου - Ράπτη, Βιολέττα (Συγγραφέας)
Γκιώκας, Σίνος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601904832
Σειρά εκδότη:Ελληνική Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες