Ο λόγος

Εκδότης:
Μελάνι
Έτος:
2004
ISBN:
9789608309272
Σελίδες:
53
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο λόγος
Τιμή εκδότη:€7,43
Η τιμή μας: €6,69
στο καλάθι
Ο λόγος
Ο Λάτρων είναι ο μοναδικός στοχαστής που δημιούργησε η αρχαία Ρώμη. Ενώ ο Λουκρήτιος και ο Σενέκας οφείλουν τα πάντα στην Ελλάδα, ο Λάτρων αμφισβήτησε την ελληνική σκέψη. Έλεγε: "Η λογική σκέψη είναι ό,τι πιο αισθηματικό διαθέτει ο άνθρωπος". Ή πάλι: "Δεν έχω υπόψη μου κανένα φάρμακο για τη σοφία". Δικό του, τέλος, είναι και το γνωμικό: "Κανένας δεν είναι καλός με τη θέλησή του". Συνέθεσε λόγους και αντιλογίες από τα οποία δεν έχει σωθεί κανένα.
Ο Μάρκος Πόρκιος Λάτρων γεννήθηκε στην Κόρδουα το 696 έτος Ρώμης (-57 της δικής μας εποχής). Όταν ήταν παιδί, έχασε τη μνήμη του για έξι ημέρες. Η κλοτσιά μιας δαμάλας κόντεψε να τον σκοτώσει, έτσι όταν πέρασε τα σαράντα άρχισε να γίνεται περίεργος. Απαιτούσε από τη Σύγκλητο να ψηφίσει νόμο που να υποχρεώνει τις γυναίκες να καλύπτουν το πρόσωπό τους. Περισσότερο απ' όλα του άρεσε να κυνηγάει με ακόντιο.
Στα γεράματά του ισχυριζόταν ότι στη ζωή του είχε αγαπήσει πότε τέσσερα πράγματα, πότε τρία: τη φωνή, τη συνουσία, το δάσος. Καμιά φορά πρόσθετε και τα βιβλία, αλλά έλεγε ότι λίγα απ' αυτά είχε χαρεί.
Εξόριστος από τον Αύγουστο στην Ισπανία, αυτοκτόνησε το -4.
Τίτλος βιβλίου:Ο λόγος
Τίτλος πρωτότυπου:La raison
Εκδότης:Μελάνι
Συντελεστές βιβλίου:Quignard, Pascal (Συγγραφέας)
Κυριακίδης, Αχιλλέας (Μεταφραστής)
ISBN:9789608309272
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2004
Σημείωση:Εισαγωγή: Ηλίας Κ. Μαγκλίνης
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες