Το φαινόμενο "εύρηκα"

Οδηγός για τους κρυφούς μηχανισμούς της σκέψης
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2018
ISBN:
9789601409344
Σελίδες:
370
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το φαινόμενο εύρηκα
Τιμή εκδότη:€13,90
Η τιμή μας: €12,51
στο καλάθι
Το φαινόμενο "εύρηκα"
Πώς λειτουργεί η δημιουργική σκέψη; Τι κοινό έχει -αν έχει- η ανθρώπινη επινοητικότητα με τη βιολογική εξέλιξη; Σε αυτό το πανέξυπνο σαφάρι στη ζούγκλα του νου, ο Ντέιβιντ Πέρκινς εξερευνά την κοινή λογική πίσω από τη δημιουργική έκλαμψη, αντλώντας από τις γνώσεις του γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τη γνωσιακή ψυχολογία, προσφέροντας στον αναγνώστη εκτός από μια ολοκληρωμένη θεωρία ένα σωρό χαριτωμένους γρίφους και σπαζοκεφαλιές που θα τον διασκεδάσουν.
Προσπαθώντας να διαλευκάνει τους συνήθως κρυφούς μηχανισμούς της δημιουργικής σκέψης, το Φαινόμενο "Εύρηκα!" διασκεδάζει και κεντρίζει το νου, ρίχνοντας φως στο μυστήριο της λύσης προβλημάτων. Από την ανακάλυψη της αρχής της άνωσης από τον Αρχιμήδη μέσα στο λουτρό του μέχρι τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, από την ανάπτυξη της προοπτικής του Μπρουνελέσκι μέχρι την επανάσταση των ιμπρεσιονιστών, από τον έλεγχο της φωτιάς μέχρι τη δημιουργία των λέιζερ, η καινοτομική σκέψη -μια ξαφνική, φαινομενικά ανεξήγητη στιγμή έμπνευσης- διαμόρφωσε και έδωσε ώθηση στον πολιτισμό μας. Όμως, η φύση είναι επίσης επινοητική, όπως μας δείχνει η εξέλιξη των σπονδυλωτών που έκαναν το απίστευτο άλμα της πτήσης.
Με δεκάδες σπαζοκεφαλιές και γρίφους, χιούμορ και μεγάλο σεβασμό στα επιτεύγματα του ανθρώπινου νου, ο συγγραφέας παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη θεωρία για την εμφάνιση της βαθιάς αντίληψης, εξερευνώντας το θαύμα της νόησης στην ιστορική και εξελικτική του πορεία.
Τίτλος βιβλίου:Το φαινόμενο "εύρηκα"
Υπότιτλος βιβλίου:Οδηγός για τους κρυφούς μηχανισμούς της σκέψης
Τίτλος πρωτότυπου:The Eureka Effect: The Art and Logig of Breakthrough Thinking
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Perkins, David (Συγγραφέας)
Νικολάου, Σταμάτης (Μεταφραστής)
ISBN:9789601409344
Σειρά εκδότη:Επιστήμη
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Ψυχολογία > Γνωστική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες