Σύνορα

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2004
ISBN:
9789602212936
Σελίδες:
409
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύνορα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σύνορα
Η Σιουδάδ Χουάρες προσφέρει φτηνά και υπάκουα εργατικά χέρια, που ενδιαφέρουν τις μεγάλες φίρμες του πλανήτη. Οι θυγατρικές τους ξεφυτρώνουν εκεί σαν μανιτάρια και μαζί τους η φτώχεια, η πορνεία, η βία αλλά και ο θάνατος. Nεαρές εργάτριες μιας βιομηχανίας τοξικών προϊόντων βρέθηκαν φρικτά ακρωτηριασμένες και αποκεφαλισμένες στις παρυφές της πόλης. Είναι μήπως έργο κάποιου ψυχοπαθούς; Mιας σατανιστικής οργάνωσης; Ή τίποτα νονών της κοκαΐνης; Παρά τη σύλληψη πολλών υπόπτων, τα ερωτήματα παραμένουν μετέωρα.
Απεσταλμένος από την εφημερίδα του, για ρεπορτάζ μερικών ημερών, ο Τόνι Ζαμπούδιο καταφθάνει σ' αυτή "την πόλη όπου ακόμη κι ο διάβολος θα φοβόταν να ζήσει". Χωρίς να το περιμένει, θα βρεθεί στα χνάρια ενός εχθρού πιο φοβερού απ' ό,τι μπορούσε να φανταστεί και του οποίου η δύναμη είναι ανάλογη με τα συμφέροντα που παίζονται από τη μεξικάνικη μεριά των συνόρων.
Aπό ορισμένες απόψεις, η πραγματικότητα ξεπερνάει δυστυχώς τη φαντασία αυτού του σκοτεινού μυθιστορήματος. Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, καμιά εκατοστή νεαρές εργάτριες βρέθηκαν πράγματι βιασμένες και ακρωτηριασμένες τα τελευταία χρόνια στη Xουάρες. Kαι παρά τη σύλληψη και την ανάκριση αρκετών υπόπτων ή δήθεν υπόπτων, η υπόθεση ποτέ δεν διελευκάνθηκε. Πιο υποβλητικά από το ρεπορτάζ, η μυθοπλασία αποτυπώνει έναν κόσμο όπου η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας ζητάει ανάμεσα στους πιο φτωχούς λαούς του πλανήτη φτηνά εργατικά χέρια, υπάκουα μέχρις εξευτελισμού και εκμεταλλεύσιμα μέχρι θανάτου.
Τίτλος βιβλίου:Σύνορα
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:La frontière
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Bard, Patrick (Συγγραφέας)
Καυκιάς, Γιάννης (Μεταφραστής)
Σπυράκου, Άννυ (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602212936
Σειρά εκδότη:Κύκλος Ξένης Πεζογραφίας
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες