Καπνός και κάπνισμα

Ένα πολυσύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα: Ιστορικά στοιχεία, δοξασίες, δογματισμοί, υπερβολές και αλήθειες
Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2004
ISBN:
9789603515265
Σελίδες:
302
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Καπνός και κάπνισμα
Τιμή εκδότη:€18,27
Η τιμή μας: €16,44
στο καλάθι
Καπνός και κάπνισμα
Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ο καπνός δεν έπαψε να προκαλεί έντονες αμφισβητήσεις και αντιδράσεις εκ διαμέτρου αντίθετες, που εναλλάσσονται με ύμνους, εκθειασμούς και σκληρούς διωγμούς ανάλογα με την εποχή και τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις.
Από "ιερό φυτό" και πανάκεια για τη θεραπεία κάθε ασθένειας, από μαγικό και αγχολυτικό ελιξίριο και σύμβολο χειραφέτησης και από πηγή έμπνευσης, χαράς, αυτοπεποίθησης, συγκέντρωσης και πνευματικής δημιουργίας, ο καπνός μεταβλήθηκε σε σύμβολο ενοχής και αιτία σοβαρών ασθενειών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ιατρικής επιστήμης το κάπνισμα βλάπτει την υγεία των ανθρώπων. Δεν πρέπει, ωστόσο, να παραβλέπετε το γεγονός ότι για πολλά άτομα το κάπνισμα αποτελεί υποκατάστατο άλλων αδυναμιών τους, ενώ εξαιτίας της αγχολυτικής ιδιότητας του είναι πολύ πιθανόν να αποτρέπει άλλα νοσήματα τους.
Οι αστυνομικού τύπου απαγορεύσεις των καπνιστών ελάχιστα συντελούν στον περιορισμό του καπνίσματος, ενώ υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, περιορίζουν την προσωπική τους ελευθερία και θίγουν την αξιοπρέπεια τους με το να τους εξαναγκάζουν να πειθαρχήσουν σε μεσσιανικές αντιλήψεις που επιβάλλονται με μεσαιωνικές πρακτικές.
Τίτλος βιβλίου:Καπνός και κάπνισμα
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα πολυσύνθετο και δυσεπίλυτο πρόβλημα: Ιστορικά στοιχεία, δοξασίες, δογματισμοί, υπερβολές και αλήθειες
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Δοδόπουλος, Σοφοκλής Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603515265
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες