Κάτω Ιταλία, Μεγάλη Ελλάδα

Εκδότης:
Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος:
2003
ISBN:
9789608362000
Σελίδες:
384
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κάτω Ιταλία, Μεγάλη Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€18,11
Η τιμή μας: €16,30
στο καλάθι
Κάτω Ιταλία, Μεγάλη Ελλάδα
"Ξένη δεν είσαι εσύ εδώ στην Καλημέρα"
Με αυτά τα λόγια οι δημότες της κωμόπολης Καλημέρα "καλωσόρισαν" τη μαρμάρινη προτομή που τους έστειλε ο Δήμος Αθηναίων το 1957, μετά από σχετικό αίτημα του τότε δημάρχου της απουλιανής ελληνόφωνης κωμόπολης Καλημέρα Τζιανίνο Απρίλε. Τέτοιες ιστορικές λεπτομέρειες, αλλά και όλα τα άλλα ιστορικά, κοινωνικά και γεωγραφικά στοιχεία που αφορούν έναν απαιτητικό επισκέπτη, πολλές έγχρωμες φωτογραφίες μαζί με ακριβείς γεωγραφικούς χάρτες και σχεδιαγράμματα πόλεων και αρχαιολογικών χώρων, περιλαμβάνονται στον ταξιδιωτικό οδηγό Κάτω Ιταλία-Μεγάλη Ελλάδα.
Από τη Γρετσία Σαλεντίνα της Απουλίας, μέχρι τη Μποβεζία της Καλαβρίας και από το Μεταπόντιο της Λουκανίας έως την Πομπηία της Καμπανίας, η μακραίωνη ιστορία της Κάτω Ιταλίας αποτυπώνεται γλαφυρά και με ακρίβεια στον ταξιδιωτικό οδηγό. Ο συγγραφέας του οδηγού, Roberto Aprile, ο οποίος προέρχεται από ελληνόφωνη οικογένεια της Κάτω Ιταλίας, μας ξεναγεί στο πλούσιο μωσαϊκό της περιοχής, στην αρχαιολογία, την ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις, τη μουσική και τα τραγούδια της.
Σημαντικό βάρος δίνεται στην παρουσίαση του αρχαίου ελληνικού παρελθόντος πόλεων και χωριών αλλά και στο σήμερα των ελληνόφωνων περιοχών. Στην Απουλία συναντούμε τους Γρέγους της Γρετσία Σαλεντίνα, μιας περιοχής που ξεκινά νοτίως του Λέτσε και περιλαμβάνει εννέα δήμους, μεταξύ αυτών της πόλης με το ελληνικότατο όνομα Καλημέρα. Ελληνόφωνους συναντούμε και στα χωριά της Μποβεζία, στην Καλαβρία, ανάμεσά τους το Γκαλιτσιανό, όπου πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους του κρατούν ζωντανή τη γλώσσα. Η Καλαβρία, η φτωχότερη των περιφερειών της Ιταλίας, είναι η Βρεττία των αρχαίων Ελλήνων, όπου άνθησαν αποικίες όπως ο Κρότων, το Ιππώνιον, η Σύβαρις, το Ρήγιον, οι Επιζεφύριοι Λοκροί...
Με τον ταξιδιωτικό οδηγό ανά χείρας, η ξενάγηση στο Λέτσε, την "Αθήνα της Απουλίας" θα γίνει πιο συναρπαστική, το ίδιο και στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας, τον Τάραντα, τη Σάντα Μαρία ντι Λέουκα-Λευκή Άκρα, τον Υδρούντα ή Ότραντο καθώς και στην πληθώρα των πόλεων της Νότιας Ιταλίας που έχουν ιστορική αλλά και σύγχρονη σημασία και αξία.
Τίτλος βιβλίου:Κάτω Ιταλία, Μεγάλη Ελλάδα
Εκδότης:Ινφογνώμων Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Aprile, Roberto (Συγγραφέας)
ISBN:9789608362000
Σειρά εκδότη:Ταξιδιωτικοί Οδηγοί
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2003
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ευρώπη
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες