Φωνές στην έρημο

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2004
ISBN:
9789605272968
Σελίδες:
266
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φωνές στην έρημο
Τιμή εκδότη:€12,37
Η τιμή μας: €11,13
Φωνές στην έρημο
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ξένων περιπλανιέται στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Εγγλέζος εκείνος, Γερμανίδα εκείνη. Έχουν και οι δυο διαβάσει για την ιστορία του τόπου που επισκέπτονται. Για το συνταίριασμα του αθλητικού πνεύματος με την ειρήνη. Για τον πρωτόφαντο θεσμό της "ιερής εκεχειρίας", που 'χε στον τόπο αυτό γεννηθεί. Είδαν οι δυο ξένοι, αποθαύμασαν, στοχάστηκαν. Σωπαίνουν τώρα. Ακουμπισμένοι στα κατάλοιπα αρχαίας κολόνας. Ξάφνου εκείνη, στο σύντροφό της: "Μου φαίνεται κάπου να ταξιδεύεις". - "Ταξιδεύω", είναι η απάντηση. - "Που;" - "Αρμένισμα στο χρόνο. Μετά το ταξίδι στον αρχαίο κόσμο, ώρα και για το δικό μας. Ο πατέρας μου, ο πατέρας σου... Ύστερα εμείς οι δυο..."
Ζωές που λες κι αναπηδούν πότε μέσ' από παραμύθι απίθανο και πότε μέσ' απ' όνειρο εφιαλτικό. Είναι εδώ η Ιστορία που γίνεται μυθιστόρημα. Είναι το μυθιστόρημα που γίνεται Ιστορία. Ακριβώς για να ξαναδώσει σ' αυτήν ανθρώπινο πρόσωπο. Και ήρωες κάποιοι από 'κείνους πάνω στους οποίους, άσχετα από στρατόπεδα, ξέσπασαν οι λαίλαπες δύο τρομερών παγκόσμιων πολέμων. Αυτών που σημάδεψαν ανεξίτηλα τον Εικοστό Αιώνα.
Από τις σελίδες του βιβλίου περνούν περιστατικά άγνωστα στους πολλούς. Ή ξεχασμένα πια. Κι ωστόσο πολλά απ' αυτά έχουν και στις μέρες μας το νόημά τους. Και πέρ' από το συγκινησιακό στοιχείο, ξανοίγουν ευρύ πεδίο για διαχρονικό στοχασμό...
Τίτλος βιβλίου:Φωνές στην έρημο
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Καρράς, Στάθης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605272968
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες