Τα ξανθά γεράκια

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Άγκυρα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604221059
Σελίδες:
271
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα ξανθά γεράκια
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα ξανθά γεράκια
Το πεπρωμένο ενός μεγάλου έρωτα, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει, ούτε ο χρόνος, ούτε οι αποστάσεις, ούτε ακόμη και ο φασισμός.
Λίγο πριν από την 11η Ολυμπιάδα, ένα πάθος γεννιέται ανάμεσα στον Φοίβο και τη Μαρί. Γνωρίστηκαν στη Σαντορίνη. Ο έρωτάς τους συνεχίστηκε στην Αθήνα, για να καταλήξει στο Βερολίνο που δονείται από τον Ναζισμό και η θεοποίηση του Χίτλερ είναι γεγονός.
Εκεί, ο Φοίβος αναζητά την αναγνώριση μέσω του κινηματογράφου, βασιζόμενος στις υποσχέσεις της φράου Λίζας, που είναι μεγαλύτερή του και πολύ ερωτευμένη, αφού εκείνος διαθέτει σπάνια ομορφιά.
Η Μαρί προς χάριν του, θα δεχθεί τις ταπεινώσεις της Λίζας και θα εργασθεί ως βοηθός στην "Βίλλα Οργίων" που φιλοξενεί αξιωματικούς των Ες-Ες και της Βέρμαχτ.
Αφού γίνει μάρτυρας ενός συγκλονιστικού γεγονότος, κυνηγημένη από τους Ναζί, θα καταλήξει στο Παρίσι, όπου θα συμβιώσει με τους κλοσάρ.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η Ευρώπη φλέγεται και ο Φοίβος είναι μακριά. Ο δυνατός χαρακτήρας της Μαρί, θα ξεπεράσει ακόμη και το θάνατο.
Στο περιπετειώδες αυτό μυθιστόρημα, τα γεγονότα τρέχουν καταιγιστικά το ένα μετά το άλλο. Οι χαρακτήρες, χωρίς ηθικό έρισμα και η σκληρότητα του πολέμου, βάζει σε σκέψεις τον αναγνώστη, μεταφέροντά τον σε δύσκολες εποχές, δικαιώνοντας την ανθρώπινη αντοχή.
Τίτλος βιβλίου:Τα ξανθά γεράκια
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Άγκυρα
Συντελεστές βιβλίου:Δεσύλλας, Χρήστος (Συγγραφέας)
Γκίκα Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604221059
Σειρά εκδότη:Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Σημείωση:Α΄ Βραβείο "Μάρκου Αυγέρη", Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες