Λόγος και επικοινωνία στην εκπαιδευτική πράξη

Ρητά και άρρητα μηνύματα κατά τη διαμόρφωση του επικοινωνιακού κλίματος στη σχολική τάξη
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2009
ISBN:
9789600349528
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λόγος και επικοινωνία στην εκπαιδευτική πράξη
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
στο καλάθι
Λόγος και επικοινωνία στην εκπαιδευτική πράξη
Τα τελευταία χρόνια η κοινωνικο-πολιτισμική προσέγγιση της μάθησης έχει ενισχύσει το ενδιαφέρον για την προφορική επικοινωνία που αναπτύσσεται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Με αφετηρία αυτή τη διαπίστωση, αυτό το βιβλίο επιδιώκει να αναδείξει ότι ο προφορικός λόγος μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών συνιστά και ο ίδιος αντικείμενο διδασκαλίας, καθώς καλλιεργεί συγκεκριμένες επικοινωνιακές συνήθειες και δεξιότητες.

Στον τόμο αυτό δίνονται στον εκπαιδευτικό πρακτικά "εργαλεία" με τα οποία θα αναβαθμίσει την ποιότητα της επικοινωνίας στη σχολική τάξη. Θεωρητικές ιδέες και πορίσματα ερευνών συνδέονται με συγκεκριμένες τεχνικές και δραστηριότητες, ενώ η διδασκαλία αποκαλύπτεται ως "επικοινωνιακό σενάριο" που σχετίζεται με συγκεκριμένους σκοπούς και ρόλους. Παρουσιάζονται επίσης στιγμιότυπα λόγου εκπαιδευτικών και μαθητών, τα οποία καταγράφηκαν σε πραγματικές συνθήκες διδασκαλίας, και αναπτύσσονται τεχνικές για τη διαμόρφωση και την αξιολόγηση της επικοινωνίας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, σε στελέχη της εκπαίδευσης, σε φοιτητές Σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ με παιδαγωγικό αντικείμενο, σε υποψηφίους του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, σε σπουδαστές των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, σε ερευνητές με αντικείμενο μελέτης την Εκπαίδευση.
Τίτλος βιβλίου:Λόγος και επικοινωνία στην εκπαιδευτική πράξη
Υπότιτλος βιβλίου:Ρητά και άρρητα μηνύματα κατά τη διαμόρφωση του επικοινωνιακού κλίματος στη σχολική τάξη
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Τρούκη, Εύη (Συγγραφέας)
Μπερερής Πέτρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600349528
Σειρά εκδότη:Το Βιβλίο στην Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες