Ερωτευμένη με τον Τσε

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2004
ISBN:
9789604103522
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ερωτευμένη με τον Τσε
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ερωτευμένη με τον Τσε
Το δεύτερο αυτό βιβλίο της Κουβανής δημοσιογράφου Άνα Μενέντες, (το πρώτο της, η συλλογή διηγημάτων "In Cubα I was a german shepherd", γνώρισε σημαντική επιτυχία και έχει ήδη μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες) είναι μια ολοζώντανη αναβίωση της επαναστατικής Κούβας, των ελπίδων και των απογοητεύσεων, της έξαρσης και του τρόμου εκείνης της εποχής. Είναι επίσης μια ερωτική φαντασίωση και μια ματιά στην προσωπική ζωή μιας θρυλικής φυσιογνωμίας, του χαρισματικού επαναστάτη Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα.
Στο σύγχρονο Μαϊάμι, μια νεαρή Κουβανέζα ψάχνει μάταια να βρει τα ίχνη της μητέρας της, που δεν τη γνώρισε ποτέ. Το μόνο που ξέρει για το δικό της παρελθόν είναι πως την πήρε μαζί του ο παππούς της όταν έφυγε από την Κούβα στα ταραγμένα χρόνια του 1960 κι ότι είχε καρφιτσωμένο στο ζιπουνάκι της ένα χαρτί με μερικούς στίχους του Πάμπλο Νερούδα.
Το μυστηριώδες δέμα με γράμματα και φωτογραφίες που παίρνει μια μέρα ταχυδρομικά την οδηγεί πίσω στην Αβάνα. Εκεί, συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία με όσες πληροφορίες καταφέρνει να μαζέψει, ανασυνθέτει τη ζωή της μητέρας της και το φλογερό νεανικό της έρωτα για τον Τσε.
Επιπλέον, στο βιβλίο περιλαμβάνονται και 13 φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, που αποτελούν μέρος της πλοκής.
Τίτλος βιβλίου:Ερωτευμένη με τον Τσε
Τίτλος πρωτότυπου:Loving Che
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Menéndez, Ana (Συγγραφέας)
Σπανδωνής Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789604103522
Σειρά εκδότη:Ασημένια Σειρά
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες