Ο γάλλος μαθηματικός

Εκδότης:
Τραυλός
Έτος:
2004
ISBN:
9789607990907
Σελίδες:
525
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο γάλλος μαθηματικός
Τιμή εκδότη:€19,57
Η τιμή μας: €17,61
στο καλάθι
Ο γάλλος μαθηματικός
Ο Εβαρίστ Γκαλουά, αυτός ο ταλαντούχος Γάλλος μαθηματικός, έζησε τα ταραγμένα χρόνια που ακολούθησαν την τελευταία εξορία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Σε αντίθεση με τους συμμαθητές του, που αφοσιώθηκαν στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής, ο Γκαλουά προτίμησε να βυθιστεί στη μελέτη των μαθηματικών. Όνειρό του ήταν να επιλύσει την πεμπτοβάθμια, την υπέρτατη εξίσωση, και να μπει στο Πολυτεχνείο. Όμως, το μέγεθος της ευφυΐας του και η ουσιαστική προσφορά του στα μαθηματικά εκτιμήθηκαν μόνο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του, στην ηλικία των είκοσι ενός χρόνων, στη διάρκεια μιας μονομαχίας με πιστόλια, όταν διεκδίκησε την αγαπημένη του από τον επίσημο αρραβωνιαστικό της.
O ελληνικής καταγωγής συγγραφέας Tom Petsinis εξιστορεί την ταραχώδη, σύντομη ζωή του Εβαρίστ Γκαλουά χρησιμοποιώντας έναν δυνατό και δραματικό μυθιστορηματικό λόγο που γίνεται άμεσος και ελκυστικός από το γεγονός ότι αφηγητής είναι ο ίδιος ο Γκαλουά. Mέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο ήρωας παρουσιάζεται παγιδευμένος στη διελκυστίνδα μεταξύ τάξης και χάους, πραγματικότητας και παραληρήματος και, εντέλει, μεταξύ των ιδιοφυών και των αυτοκαταστροφικών όψεων του εαυτού του.
Οι μαθηματικές ιδιοφυίες είναι άνθρωποι του πνεύματος, είναι παράξενοι, και επίσης, είναι πολύ σπάνιοι. Στον Γάλλο Μαθηματικό, ένας συγγραφέας με σπουδαίο μυθοπλαστικό ταλέντο, καταφέρνει να συνδυάσει την πολυπλοκότητα του μαθηματικού νου με τα γεγονότα μιας συγκλονιστικής ιστορικής περιόδου.
Ο Εβαρίστ Γκαλουά (1811-1832) με τις ανακαλύψεις του έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη ενός σημαντικού κλάδου των σύγχρονων μαθηματικών, γνωστού και ως Θεωρία Ομάδων, οι εφαρμογές του οποίου εκτείνονται από την πυρηνική φυσική έως τη γενετική μηχανική.
Τίτλος βιβλίου:Ο γάλλος μαθηματικός
Τίτλος πρωτότυπου:The French Mathematician
Εκδότης:Τραυλός
Συντελεστές βιβλίου:Petsinis, Tom (Συγγραφέας)
Πισσία, Έλενα (Μεταφραστής)
ISBN:9789607990907
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες