Απομνημονεύματα

1856-1906
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2004
ISBN:
9789600511499
Σελίδες:
404
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Απομνημονεύματα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Απομνημονεύματα
Τα "Απομνημονεύματα" του Εμμανουήλ Αγγελάκι γράφτηκαν από το 1930 έως το 1950 και καλύπτουν την περίοδο από το 1856 έως το 1906, περίοδο καθοριστική για την ιστορία της Κρήτης.
Τα "Απομνημονεύματα" δίνουν την εικόνα και την ατμόσφαιρα της εποχής στην πατρίδα του συγγραφέα, τη Σητεία, λίγο πριν από την απελευθέρωση της Κρήτης από την τουρκική κυριαρχία. Η οικογενειακή ζωή, τα ήθη, οι μεγάλες στερήσεις, η τουρκική καταπίεση, η υποτυπώδης εκπαίδευση (την οποία αναπλήρωνε η Εκκλησία), όλα αυτά ζωντανεύουν στις σελίδες των Απομνημονευμάτων.
Αλλά το κυριότερο είναι η πιστή και χωρίς εξιδανικεύσεις περιγραφή των εξεγέρσεων. Τα κινήματα αυτά, όπως τα αφηγείται ο συγγραφέας, χαρακτηρίζονται από μεγάλο λαϊκό ενθουσιασμό στη φάση της προπαρασκευής και της προσέλευσης των αγωνιστών, αλλά και από προχειρότητα και έλλειψη συντονισμού στη φάση εκτέλεσης των πολεμικών σχεδίων. [...] Όσο ξέρω δεν υπάρχει άλλη τόσο αντικειμενική περιγραφή στην ιστοριογραφία της Κρήτης, χωρίς πατριωτικές ρητορείες, χωρίς παραποίηση των γεγονότων και χωρίς υπερβολές. (Στυλιανός Αλεξίου)
Τίτλος βιβλίου:Απομνημονεύματα
Υπότιτλος βιβλίου:1856-1906
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Αγγελάκις, Εμμανουήλ (Συγγραφέας)
ISBN:9789600511499
Σειρά εκδότη:Μαρτυρίες
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2004
Σημείωση:Εισαγωγή: Στυλιανός Αλεξίου.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες