Εθνικοσοσιαλισμός

Κίνημα, κόμμα, κράτος
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2004
ISBN:
9789608229525
Σελίδες:
616
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εθνικοσοσιαλισμός
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εθνικοσοσιαλισμός
Έξι δεκαετίες πέρασαν από την ήττα του γερμανικού καθεστώτος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη "δαιμονοποίηση" της Εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας από τους νικητές δυτικούς και ανατολικούς. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 όμως, οι νέοι ιστορικοί επιχειρούν ν' αλλάξουν την οπτική γωνία θεώρησης των ιδεολογικών δεδομένων και αξιόλογησης των πολεμικών συμβάντων που συντάραξαν τον 20ο αιώνα. Και το πετυχαίνουν, ανατρέποντας την απολυτότητα της κυριαρχούσας μέχρι τότε ιστορικής σκέψης.
Σήμερα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα: Τι ήταν τελικά το Τρίτο Ράιχ; Ποιες οι δομές του; Πώς λειτουργούσε; Τί σήμαινε Εθνικοσοσιαλισμός; Τί έχει απομείνει; Πώς έβλεπαν και γιατί προσκύνησαν τον Φίρερ Χίτλερ οι Γερμανοί; Πώς και γιατί τον μυθοποίησαν αρνητικά οι ιστορικοί; Υπήρξε στην πραγματικότητα άνθρωπος του μεγάλου κεφαλαίου; Όλα αυτά απαντώνται στη μελέτη του Κώστα Λαναρά, με αδιάσειστα στοιχεία και πρωτότυπη σκέψη.
Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία εκδίδεται βιβλίο που πραγματεύεται συνολικά το θέμα "Εθνικοσοσιαλισμός: κίνημα, κόμμα, κράτος" από την περίοδο της γερμανικής αυτοκρατορίας (1871-1914). Τα κεφάλαιά του αναλύουν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918), τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του ναζιστικού κόμματος, κι ό,τιδήποτε επακολούθησε μέχρι το τέλος του πολέμου το 1945.
Τίτλος βιβλίου:Εθνικοσοσιαλισμός
Υπότιτλος βιβλίου:Κίνημα, κόμμα, κράτος
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Λαναράς, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789608229525
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2004
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες