Οι εξομολογήσεις του Μαξ Τίβολι

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εμπειρία Εκδοτική
Έτος:
2004
ISBN:
9789604170890
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι εξομολογήσεις του Μαξ Τίβολι
Εκτός κυκλοφορίας
Οι εξομολογήσεις του Μαξ Τίβολι
"Είμαστε όλοι μας μια αγάπη στη ζωή κάποιου ανθρώπου."
Έτσι ξεκινά ο Μαξ Τίβολι τις εξομολογήσεις του, ένα παράξενο κείμενο που βρέθηκε σε μια σοφίτα το 1947 και αποκαλύπτει τη σπαρακτική ερωτική ιστορία του.
Όταν γεννήθηκε ο Μαξ, ο πατέρας του τον αποκάλεσε "Νίσε", ξωτικό, αφού το νεογέννητο παιδί είχε την όψη ενός γέρικου ετοιμοθάνατου πλάσματος, όπως στον παλιό δανέζικο μύθο. Ο Μαξ μεγαλώνει σαν όλα τα άλλα παιδιά, αλλά η ηλικία του σώματός του δείχνει να προχωρά ανάστροφα, προς τη νεότητα -εξωτερικά είναι ένας γέρος άντρας, αλλά στην ψυχή του παραμένει ακόμη ένα φοβισμένο μικρό παιδί.
Ο έρωτας θα τον βρει σε μια ηλικία που το γέρικο σώμα του έρχεται σε αντίθεση με τη νεανική του διάθεση. Η κατάρα του βέβαια αυτή είναι μαζί και ευλογία. Όσο μεγαλώνει, γίνεται και πιο νέος, κι έτσι κάθε φορά που συναντά την αγαπημένη του, την Άλις, εκείνη τον περνά για κάποιον άλλο και ο Μαξ έχει ακόμη μια καινούργια εμπειρία στην αγάπη.
Με φόντο το Σαν Φρανσίσκο των αρχών του 20ού αιώνα, οι εξομολογήσεις του αμφισβητούν την απόλυτη φύση του χρόνου, των φαινομένων και της πραγματικότητας, αλλά και του ίδιου του έρωτα και μας αποκαλύπτουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός "τέρατος" που μεταμορφώνεται διαρκώς σε πρίγκιπα και ανατρέπει τις "βεβαιότητες" στις οποίες έχουμε στηρίξει τη ζωή μας.
Τίτλος βιβλίου:Οι εξομολογήσεις του Μαξ Τίβολι
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The Confessions of Max Tivoli
Εκδότης:Εμπειρία Εκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Greer Andrew Sean (Συγγραφέας)
Αιόλου, Γιάννος (Μεταφραστής)
ISBN:9789604170890
Σειρά εκδότη:Κορυφή στη Σύγχρονη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2004
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες