Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος

Εκδότης:
Θύραθεν
Έτος:
2004
ISBN:
9789608097193
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος
Τιμή εκδότη:€15,29
Η τιμή μας: €13,76
στο καλάθι
Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος
"Οι λαοί της Ευρώπης δεν χρειάστηκε καν να επηρεαστούν από την επίσημη προπαγάνδα για να υποστηρίξουν τον πόλεμο: συμμετείχαν με ενθουσιασμό, από αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος και μόνο."

To 1914 οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ήταν έτοιμες για πόλεμο. Η Γερμανία, υποκινημένη από "τον απαρχαιωμένο μιλιταρισμό, τις φιλοδοξίες για παγκόσμια κυριαρχία και μία νευρωτική ανασφάλεια", επιτέθηκε πρώτη, πιστεύοντας ότι έτσι θα συντόμευε τον πόλεμο. Τέσσερα χρόνια αργότερα 8.000.000 ανθρώπινες ζωές είχαν χαθεί στον πιο ολέθριο πόλεμο που είχε γνωρίσει ως τότε η υφήλιος.
Ο σερ Μάικλ Χάουαρντ, διακεκριμένος στρατιωτικός ιστορικός και συγγραφέας υποδειγματικών έργων όπως "Ο γαλλοπρωσικός πόλεμος" και "Ο ρόλος του πολέμου στη νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία", μελέτησε το ζήτημα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου επί δεκαετίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα αριστούργημα σαφήνειας, μία περιεκτική και εξαιρετικά ευανάγνωστη εξιστόρηση των γεγονότων που οδήγησαν, και κορυφώθηκαν, σ' εκείνη τη σύγκρουση. Με ακρίβεια και καθαρή ματιά περιγράφει τις επιπτώσεις του πολέμου στους στρατιώτες αλλά και στους πολίτες, εξετάζοντας τους στρατιωτικούς ελιγμούς των Συμμάχων και των αντιπάλων συμμαχιών: την απάνθρωπη χρήση των δηλητηριωδών αερίων στα πεδία των μαχών, την ταχεία ανάπτυξη των μηχανοκινήτων όπλων, την ίδρυση της RAF στη Βρετανία, και τις εχθροπραξίες στη θάλασσα που παρακίνησαν την Αμερική να μπει στον πόλεμο. Εξηγεί τι ήταν εκείνο που τσάκισε αμετάκλητα το ηθικό των Γερμανών, οδηγώντας τους σε μία άνευ όρων παράδοση.
Ταπεινωμένη, χρεωκοπημένη και τελείως αποδυναμωμένη, η Γερμανία δεν έπαψε να πιστεύει ότι ο πόλεμος τής είχε επιβληθεί από τους Συμμάχους. Ήταν αυτή η αίσθηση αδικίας και ο απόηχός της στις επερχόμενες δεκαετίες που έμελλε να βρει τελική, ανατριχιαστική έκφραση στα χέρια του Τρίτου Ράιχ.
Τίτλος βιβλίου:Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος
Τίτλος πρωτότυπου:The first world war
Εκδότης:Θύραθεν
Συντελεστές βιβλίου:Howard, Michael (Συγγραφέας)
Τσαλικίδου, Χρύσα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608097193
Σειρά εκδότη:Ιστορική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες