Ξερολιθιές της γεύσης

Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου
Εκδότης:
Ίνδικτος
Έτος:
2009
ISBN:
9789605183653
Σελίδες:
248
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ξερολιθιές της γεύσης
Τιμή εκδότη:€29,00
Η τιμή μας: €26,10
στο καλάθι
Ξερολιθιές της γεύσης
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης. Από μικρός μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς του, που κρατώντας το "μαγικό ραβδί" μετέτρεπαν τις πρώτες ύλες σε "μοσχομυριστές νοστιμιές".

Αυτό τον έκανε να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με αυτό που ονομάζουμε "γαστρονομία". Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, αποφασίζει να μοιραστεί από κοινού με όλους μας, τα μυστικά που κατορθώνουν και συνταιριάζουν γεύσεις και διατροφικές συνήθειες του νησιού του, της Νάξου, με τα ήθη και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων του τόπου του.

Καμία από τις περίπου 100 συνταγές αυτού του βιβλίου δεν είναι φτιαγμένη με τον κλασικό τρόπο. Σε όλες κρύβεται μια λεπτομέρεια, μια πινελιά που τις κάνει μοναδικές, τις βαφτίζει Ναξιώτικες.

Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου σού ανοίγει την όρεξη, προτού καταπιαστείς μ' αυτές. Σου φανερώνει τη διάθεση ενός ανθρώπου κι ενός τόπου να ξανοιχτούν μέσα από τις γεύσεις στις αξίες της φιλοξενίας και της πηγαίας αρχοντιάς.

Νοστιμήστε την καθημερινότητά σας, και, όπως αναφέρει και ο Ηλίας Μαμαλάκης στον Πρόλογό του: "Κι αν βρείτε και καμιά άγνωστη λέξη μέσα στα υλικά, μην στεναχωρηθείτε - η Νάξος είναι δίπλα και ο Δημήτρης έτοιμος να σας δώσει κάθε εξήγηση".
Τίτλος βιβλίου:Ξερολιθιές της γεύσης
Υπότιτλος βιβλίου:Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου
Εκδότης:Ίνδικτος
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδόπουλος, Δημήτρης Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605183653
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2009
Σημείωση:Πρόλογος: Ηλίας Μαμαλάκης.
Κατηγορίες:Μαγειρική > Παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες