Η ολική ποιότητα στον τουρισμό

Η διοίκηση ολικής ποιότητας και οι εφαρμογές της σε τουριστικές επιχειρήσεις
Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2004
ISBN:
9789602868461
Σελίδες:
174
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ολική ποιότητα στον τουρισμό
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
στο καλάθι
Η ολική ποιότητα στον τουρισμό
Το πρώτο ελληνικό βιβλίο για τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στον τουρισμό έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία: τη στιγμή που η πολιτεία αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος του ελληνικού κράτους, το τουρισμό.
Έχει γίνει πια συνείδηση ότι για τη σύγχρονη ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα δεν αρκεί μόνο η προβολή της φυσικής ομορφιάς του τόπου και των μνημείων του πολιτισμού μας. Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η τουριστική βιομηχανία με όρους καθαρά επιστημονικούς. Το μάνατζεμεντ των τουριστικών ερπιχειρήσεων αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξή τους.
Βάση του ανταγωνισμού δεν μπορεί να είναι η σύγκριση των τιμών που οδηγεί αναγκαστικά στη συμπίεση των μισθών των εργαζομένων, αλλά η σύγκριση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτή η ποιότητα σττηρίζεται πολύ λιγότερο στην πολυτέλεια των υποδομών και πολύ περισσότερο στο είδος της σχέσης που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στον εργαζόμενο στην τουριστική μονάδα και στον πελάτη-φιλοξενούμενο. Η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία χρειάζεται να ενταχθεί μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο διοίκησης και λειτουργίας των τουριστικών μονάδων, το οποίο να ανταποκρίνεται στις σημερινές προσδοκίες των διαφόρων ομάδων πελατών-φιλοξενούμενων που για διαφορετικούς λόγους επιλέγουν (ή θα θέλαμε να επιλέξουν) τη χώρα μας ως τόπο προορισμού.
Τίτλος βιβλίου:Η ολική ποιότητα στον τουρισμό
Υπότιτλος βιβλίου:Η διοίκηση ολικής ποιότητας και οι εφαρμογές της σε τουριστικές επιχειρήσεις
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Γιαννοπούλου, Γεωργία (Συγγραφέας)
Ανθουλιάς, Τάσος (Επιμελητής)
ISBN:9789602868461
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Πρόλογος: Τάσος Ανθουλιάς
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες