Οι απόγονοι του Κάιν

Δοκίμια
Εκδότης:
Εκδόσεις των Φίλων
Έτος:
1993
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι απόγονοι του Κάιν
Τιμή εκδότη:€13,18
Η τιμή μας: €11,86
στο καλάθι
Οι απόγονοι του Κάιν
Κατά τη Γραφή ο Κάιν, πρωτότοκος του Αδάμ και της Εύας, σκότωσε τον Άβελ, το δευτερότοκο αδελφό του. Πολύ αργότερα, κι αφού πια ο Κάιν είχε σπείρει το γένος των ανθρώπων, γεννήθηκε από τον Αδάμ την Εύα ο Σηθ, μακρινός λένε, προπάτορας του Χριστού.
Έτσι, το ανθρώπινο γένος εμφανίζεται με γενάρχη του έναν αδελφοκτόνο. Αν η γενιά του Σηθ, χάρη σην απόληξή της, μπόρεσε στο μάκρος των αιώνων να εξαλείψει το κληρονομικό στίγμα του Κάιν, δεν το ξέρω. Το πιθανότερο είναι πως πασχίζει γι' αυτό, με αβέβαιη ως τώρα έκβαση. Κάτι τέτοιο φαίνονται να δείχνουν η ιστορία και η πείρα της ζωής. Το αίμα του Άβελ βοά ακόμα.
Αφιερώνω τις σελίδες τούτες σ' εκείνους που έχουν μέσα τους την κατάρα -ή την αρετή- να το ακούνε κάποτε να τους ταράζει τους ύπνους. Από εκεί και ο τίτλος του βιβλίου.
Τα κείμενα που ακολουθούν, είναι οι επιφυλλίδες δημοσιευμένες στο "Βήμα". Χρονολογίες έχω βάλει σ' ελάχιστα: σ' εκείνα μόνο που τις χρειάζονται για να τοποθετηθούν από τον αναγνώστη μέσα στα συμφραζόμενα μιας ορισμένης ιστορικής στιγμής.
(Άγγελος Τερζάκης -από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Οι απόγονοι του Κάιν
Υπότιτλος βιβλίου:Δοκίμια
Εκδότης:Εκδόσεις των Φίλων
Συντελεστές βιβλίου:Τερζάκης Άγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Πεζός Λόγος
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 1993
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες