Νεράιδα της Αθήνας. Πολυξένη

Νουβέλες
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2004
ISBN:
9789600336665
Σελίδες:
111
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νεράιδα της Αθήνας. Πολυξένη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Νεράιδα της Αθήνας. Πολυξένη
Ο Δημήτρης Νόλλας δεν απονευρώνει τις στιγμές των ανθρώπων ώστε να καταλήγουν υπαρξιακά παιχνιδίσματα φορτωμένα συμβολισμούς, "προεκτάσεις" και λοιπά ηχηρά πλην όμως κενότατα.
Ο Νόλλας προσέχει κινήσεις και ευφρόσυνες μες στο ξάφνιασμά τους ατοπίες ή ανεξήγητες παραδοξότητες συμπεριφορών και τις συγκροτεί με μαεστρία σε λόγο αφηγηματικό, κρατώντας πάντοτε μέσα στη μυθική τους ανάπτυξη την πηγή και το κέντρο τους: το χαρακτήρα τους, όπως αυτός υπάρχει και είναι στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Τα πρόσωπα της "Νεράιδας της Αθήνας" και των έξι αφηγημάτων της "Πολυξένης", είτε διαπιστώνουν τη συνάρτηση στοχασμού και ξυρίσματος είτε αναρωτιούνται "Πού είναι η Ελλάδα;" ενώ βηματίζουν στη Μιχαήλ Βόδα είτε, παράλληλα με τις ιστορικές επιπτώσεις της Γιάλτας, υπολογίζουν και την απόσταση από το μισοκρυμμένο πεντακοσάρικο είτε... είτε..., όλα τα πρόσωπα της Πολυξένης απορούν και εξίστανται, ραδιουργούν -κυρίως νοητά- την προσωπική τους ιστορία μέσα στην Ιστορία τη μεγάλη, αγανακτούν κι ελπίζουν, πάντως έχουν όλα τους χιούμορ, ειρωνική διάθεση ασυμμάζευτη και έναν ιδιότυπο βηματισμό της καθημερινότητάς τους. (Μ.Λ.)
Τίτλος βιβλίου:Νεράιδα της Αθήνας. Πολυξένη
Υπότιτλος βιβλίου:Νουβέλες
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Νόλλας, Δημήτρης, 1940- (Συγγραφέας)
ISBN:9789600336665
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2004
Σημείωση:Προηγούμενες εκδόσεις: "Νεράιδα της Αθήνας": Άμστερνταμ, 1974· "Επιφάνεια", 1975· "Νεφέλη", 1982. "Πολυξένη": Αθήνα, 1974· "Τραμ", 1978· "Νεφέλη", 1982.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες