Νομικοί περιορισμοί και δικαστικός έλεγχος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2004
ISBN:
9789603018865
Σελίδες:
280
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νομικοί περιορισμοί και δικαστικός έλεγχος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
Τιμή εκδότη:€31,00
Η τιμή μας: €29,45
στο καλάθι
Νομικοί περιορισμοί και δικαστικός έλεγχος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
Η παρούσα έκδοση αποτελεί τη διδακτορική διατριβή του συγγραφέα και καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία σε ένα διαρκώς επίκαιρο και πολύ σημαντικό ζήτημα διεθνούς δικαίου που αφορά τη νομιμότητα δράσης του σχεδόν παντοδύναμου Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη δυνατότητα δικαστικού ελέγχου της από το Διεθνές Δικαστήριο. Εξετάζει και εμβαθύνει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα σε πολλά, σημαντικά, αμφισβητούμενα και δύσκολα νομικά ζητήματα που αφορούν τις ευρύτατες εξουσίες του Συμβουλίου Ασφαλείας, τους λιγοστούς νομικούς περιορισμούς τους και τις διαμορφούμενες λεπτές και εύθραυστες ισορροπίες του πολιτικού αυτού οργάνου με το Διεθνές Δικαστήριο.
Η ανάπτυξή της γίνεται με λογική ακολουθία και νομική συνέπεια που διευκολύνουν και καθοδηγούν ακόμη και τον μη εξειδικευμένο αναγνώστη. Ο συγγραφέας σχολιάζει την επιλεκτική αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την πολιτική κηδεμονία της μοναδικής υπερδύναμης, αλλά δίνει έμφαση στις αμφισβητούμενης νομιμότητας περιπτώσεις όπου έδρασε, ιδίως όσες απασχόλησαν και διεθνή δικαστήρια.
Οι απόψεις του χαρακτηρίζονται από συνέπεια και ρεαλισμό που ευνοεί μία εύλογη διεύρυνση των εξουσιών του Συμβουλίου Ασφαλείας, μακριά από εύκολους αφορισμούς, διαφωτίζοντας τις νομικές πτυχές των διεθνών γεγονότων που σπάνια απασχολούν τη δημοσιογραφική κάλυψη. Κάνει εύστοχη και εκτεταμένη χρήση και αξιολόγηση ενός πλούσιου πρωτογενούς υλικού και εξαντλητική χρήση της διεθνούς νομολογίας και βιβλιογραφίας, που αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμες για τους ερευνητές του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, εκ του αντικειμένου της η έκδοση αυτή απευθύνεται και σε όλους τους νομικούς που έχουν ενδιαφέρον, ευαισθησία και άποψη για τα διεθνή δρώμενα.
Τίτλος βιβλίου:Νομικοί περιορισμοί και δικαστικός έλεγχος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κωνσταντινίδης, Αριστοτέλης (Συγγραφέας)
Ινστιτούτο Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (Φορέας)
Κούφα, Καλλιόπη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789603018865
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες